Pretraga

[FOTOGALERIJA] Najbolji natpisi na majicama s posljednjih pet norijada u Zagrebu

A- A+

Do kraja školske godine maturanti broje sitno – u školskim klpama provest će još samo deset radnih dana. Većina je već osmislila natpise za majice koje će nositi na norijadi. Ipak, nema sumnje da u nekom kutku Hrvatske u ovim trenucima ‘gori’ razredna grupa u kojoj se vode žestoke svađe oko toga što će na toj majici pisati. Upravo za takve izradili smo veliku fotogaleriju najkreativnijih natpisa zagrebačkih maturanata u posljednjih pet godina.

‘XY u struci, boca u ruci’ vjerojatno je jedan od najčešćih natpisa koje smo susretali na zagrebačkim norijadama u posljednjih pet godina. No većina maturanata ipak je bila puno kreativnija od toga. Nerijetko su se šalili na račun velikog broja izostanaka, nespremnost za bavljenje svojom strukom, ali i na račun loših ocjena.

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Doznajemo kako će izgledati zagrebačka norijada: Zbranjeno unošenje alkohola na Bundek

Pojedini razredi očito su svjesni i informirani i o aktualnim događanjima. Tako je jedan razred 2016. na majicama nosio natpis ‘Propast ćemo k’o cesta na Slavonskoj’ jer se doslovno to i dogodilo samo mjesec dana prije norijade –  na križanju Slavonske ulice s Vrbikom jednu se noć otvorila rupa duboka deset metara. Dotaknuli su se tu i velikog duga Agrokora, a ismijali su i saborske zastupnike koji često izostaju s radnog mjesta.

U posljednjih nekoliko godina sve su češći natpisi koji se vezuju uz nezaposlenost mladih i njihov odlazak u inozemstvo. Sve u svemu, ako još uvijek niste odlučili što će stajati na majici u kojoj ćete vi ‘noriti’, pregršt je ideja, a postoji i poneka za one koji do tiskare upoće neće stići!

_____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap