Pretraga

[INFOGRAFIKA] Saznajte gdje ima slobodnih indeksa za jesenski rok

A- A+

Većina fakulteta odradila je ljetni upisni rok, a mi vam donosimo koliko je slobodnih mjesta za pojedine studije ostalo za jesenski. Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, najviše je praznih indeksa ostalo na zagrebačkom Sveučilištu, njih 1369, a najmanje na koprivničko-varaždinskom Sjeveru, 62. Najpopularniji studij ljetnog roka, prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i upisnih kvota, je fizioterapija na Zdravstvenom veleučilištu Zagreb.

(desni klik- pogledaj sliku za veći format)

Izdvojeni članak

Stigli konačni rezultati mature: 95 pristupnika riješilo ispite sa 100 posto

Preko 30 tisuća ljudi ostvarilo pravo upisa

Prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje, na ovogodišnji se ljetni upisni rok prijavilo ukupno 42 739 kandidata, od čega je njih 30 331 i ostvarilo pravo upisa.

Ostalih nešto više od 12 tisuća svoju će priliku za upis loviti najesen, a slobodnih indeksa, prema spomenutoj Agenciji, je 7 142. U ovu su brojku uključene sve više i visoke obrazovne institucije u državi, i javne i privatne.

Izdvojeni članak

Navala na zagrebački MIOC, od sljedeće godine se uvodi prijemni

Najviše slobodnih indeksa na zagrebačkom Sveučilištu, najmanje na koprivničko- varaždinskom Sjeveru

Što se tiče isključivo javnih sveučilišta, tamo je 3 074 praznih stolica. Najviše u Zagrebu, 1369, a slijede Osijek s 443, Split s 377 i Pula s 307. Rijeka može primiti još 296 studenata, Zadar 153, a Dubrovnik 67. Najmanje mjesta ostalo je na najmanjem i najmlađem domaćem sveučilištu, koprivničko- varaždinskom Sjeveru, 62.

Ukupno se na ljetnom roku moglo prijaviti 789 studijskih programa, a najpopularnija je, prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i upisnih kvota, bila fizioterapija na zagrebačkom zdravstvenom veleučilištu. I drugi najpopularniji studij je fizioterapija, ali ona riječkog Fakulteta zdravstvenih studija. Slijede fitnes treneri na zagrebačkom Kineziološkom te još jedan program riječkog Fakulteta zdravstvenih studija, primateljstvo.

U pdf-u kojeg vam dostavljamo na kraju teksta možete naći popis studija i broj slobodnih mjesta za jesenski upisni rok. Bitno je napomenuti da ovaj popis nije konačan, već sadržava samo ona visoka učilišta koja su AZVO-u dostavila podatke. Također, oni studiji za koje je navedeno da imaju po jedno slobodno mjesto, kako su nam objasnili iz Agencije, nisu završili s ljetnim upisnim rokom, ali su sigurni da će provoditi i jesenski, ali, logično, još ne znaju koliko će biti mjesta.