Pretraga

Iz policije otkrili kako će učenici iz BiH koji pišu državnu maturu prelaziti granicu

A- A+

Ispitima državne mature svake godine pristupaju i maturanti iz Bosne i Hercegovine koji žele studirati u Hrvatskoj. No, budući da su na snazi i dalje epidemiološke mjere, zanimalo nas je moraju li maturanti koji prelaze granicu imati negativan test na koronavirus. Iz policije kažu da su studenti i učenici, uz odgovarajuće potvrde, izuzeti su od posjedovanja PCR testa.

foto: Chronis Yan/Unsplash, Martina Gelenčir/srednja.hr

– Studenti i učenici uz potvrdu s fakulteta ili indeks te bilo koji drugi dokument kojim mogu dokazati status studenta i učenika, izuzeti su od posjedovanja PCR testa, poručuju iz Ministarstva unutarnjih poslova.

Budući da će mnogobrojni maturanti iz Bosne i Hercegovine i ove godine pisati hrvatsku državnu maturu, ne bi li kasnije u Hrvatskoj mogli lakše upisati studij, pitali smo MUP kako će ti maturanti prelaziti granicu.

Iz kabineta ministra Davora Božinovića napominju kako se navedene mjere o prelasku granice ne odnose na studente i učenike koji žive i studiraju u RH.

– Izuzetci se primjenjuju isključivo na studente i učenike koji se školuju u RH, a žive u drugoj državi ili obrnuto, kažu iz MUP-a.

Naglašavaju i kako se sve informacije vezane uz uvjete ulaska u RH mogu pronaći na njihovoj web stranici.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Iz policije otkrili kako će učenici iz BiH koji pišu državnu maturu prelaziti granicu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap