Pretraga

Izašla rješenja A i B razine Engleskog: Provjerite na koliko ste pitanja točno odgovorili

A- A+

Više od 25.000 maturanata u petak je polagalo prvi obvezni ispit mature, onaj iz Engleskog jezika. Danas je NCVVO objavio i rješenja ispita te sada možete pogledati kako ste napisali taj ispit te koliko ste točnih odgovora imali.

na stolu ispit iz engleskog jezika na državnoj maturi

Foto: Srednja.hr

Maturu Engleskog jezika ove je godine pisalo više od 25 tisuća maturanata. Višu razinu polagalo je 18.485 pristupnika, a osnovnu 8.863 maturanata. Nakon ispita razgovarali smo s maturantima kojima je esejska tema sjela, a više ih je mučilo slušanje. NCVVO sada je objavio i rješenja ispita.

@srednja_hr A što vi kažete, kako je prošao engleski? 😅 #justsrednjathings #srednjahr #matura #maturanti #matura2023 #drzavnamatura #fyp #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Viša razina Engleskog jezika

Maturantici Lei iz Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu viša razina mature Engleskoga nije bila toliko teška koliko je očekivala, jedino su joj ispiti čitanja bili malo komplicirani. Opisala ih je dugima i pomalo dosadnima. Esejska tema o tome je li život zdraviji sada ili prije sto godina joj je sjela.

– Mogu reći da sam se prilično snašla s obzirom na to da sam u nekih dvadesetak minuta napisala cijeli esej. Tema je bila zapravo vrlo zanimljiva i laka za argumentirati, objasnila nam je maturantica Lea.

Maturant Renato iz Pomorske škole Split, koji je tijekom školovanja išao na natjecanja iz Engleskog jezika, smatra da je test slušanja na višoj razini bio najteži dio.

– Test razumijevanja kao i sami esej nisu bili teški, snašao sam se u pisanju, po meni tema nije bila teška. Test slušanja je po meni bio zbunjujuć te malo i teži nego inače. Kod slušanja spominjale su se neke tri kompanije pa smo trebali povezati te kompanije s rečenicama o kojima su osobe razgovarali, to mi je bio najteži dio, objašnjava nam Renato.

Točna rješenja ispita Engleskog na A razini možete vidjeti u dokumentu ispod, a audio zapise iz cjeline slušanje možete preuzeti ovdje. Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Osnovna razina Engleskog jezika

Dojmove s B razine Engleskog jezika s nama je podijelila Valentina iz Upravne škole. Najteži dio bilo joj je čitanje tekstova jer je u njima, smatra, bilo preteških riječi za osnovnu razinu. Pisati pismo o organizaciji partyja nije joj bilo teško.

– Dosta zbunjujuć bio mi je zadatak u kojem smo morali dodavati zadane rečenice. Bilo je kao da ih više može na jednu crticu. Na ispitu nitko nije radio incidente i nitko nije zakasnio, sve je počelo i završilo na vrijeme. Pripremala sam se za njega možda dva tjedna rješavajući prijašnje mature. Pripreme nisam plaćala, kazala nam je maturantica Adela koja je isto polagala B razinu Engleskoga.

Melani iz Srednje škole ‘August Šenoa’ u Garešnici kazala je kako joj je ovogodišnji ispit bio teži od prethodnih.

– Rješavala sam baš dosta prošlih ispita i po meni, bili su puno lakši. Ispit čitanja bio je težak. U pisanju sam se snašla dosta dobro s obzirom da nisam najbolja u engleskom. Smatram da se moglo dosta toga napisati i lako skupiti 80 minimalnih riječi. Najteži dio ispita bilo mi je čitanje. Bilo mi je baš zbunjujuće i uopće nisam bila sigurna niti u jedan odgovor, napomenula je Melani.

U nastavku se nalazi ispit mature i točna rješenja Engleskog jezika na B razini. Audio zapise sa slušnog dijela ispita preuzmite ovdje. Ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Koju ocjenu očekujete na ispitu državne mature iz Engleskog jezika?

Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr

Copy link
Powered by Social Snap