Pretraga

Izašla rješenja dvaju popularnih izbornih predmeta mature koji su se pisali u petak

A- A+

Bliži se kraj jesenskog roka državne mature, a među posljednjim predmetima koje su učenici pisali su dva popularna izborna – Fizika i Politika i gospodarstvo. NCVVO je objavio rješenja obaju ispita.

Foto: srednja.hr

U jesenskome roku ispite državne mature prijavilo je ukupno 5.252 pristupnika, od čega je njih 366 izabralo Fiziku, a 198 Politiku i gospodarstvo. Po broju prijava ova dva izborna ispita ulaze u popularnije predmete, a maturanti su ih polagali u petak.

– Izdvojiti ne mogu niti jedan teški zadatak jer ih stvarno nije bilo. Za ispit sam se pripremao samo dan ranije, ali smatram da je moje predznanje odigralo veliku ulogu na ovom ispitu. Pripremio sam se uz pomoć YouTube videa “Brzo ponavljanje fizike po formulama” od autora Pomak. Preporučujem ga svima koji izlaze na ispit jer iz osobnog iskustva govorim da puno pomaže, rekao nam je nakon ispita iz Fizike maturant Josip.

Napomenimo kako je prag prolaznosti iz Fizike za ovu godinu 25%, a iz Politike i gospodarstva 31,50%, dok pragove za ostale ocjene možete vidjeti ovdje.

Rješenja obaju ispita NCVVO je objavio ovog ponedjeljka, a možete ih vidjeti u nastavku. Napomena: u dokumentu se prvo nalaze zadaci pa onda ključevi za odgovore, a ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Fizika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.16 MB]

Politika i gospodarstvo

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.70 MB]

Copy link
Powered by Social Snap