Pretraga

Izašla rješenja mature iz Engleskog i Povijesti: Provjerite što vam je točno

A- A+

Drugi tjedan jesenskog roka državne mature započeo je ispitima iz Engleskog jezika na A i B razini te Povijesti. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je rješenja tih ispita.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

Proteklog ponedjeljka  1.189 maturanata pisalo je na jesenskom roku ispit B razine iz Engleskog jezika. Višoj razini pristupio je 381 maturant.

– Najteži mi je dio u kojem treba riječi i rečenice ubacivati u određeni tekst odnosno zadnja tri zadatka, to su mi bili najteži zadatci jer mi taj dio engleskog ne ide baš najbolje. Tema eseja je bila hrana, koju hranu volim jesti, gdje i kada sam zadnji puta jela vani i slično, taj dio mi nije bio toliko težak jer sam ga dosta provježbala, a i tema nije bila teška, rekla nam je nakon Engleskog maturantica Matea koja je pisala B razinu.

Osim Engleskog, pisala se i Povijest, koju je polagao 41 maturant. Rješenja sva tri ispita objavljena su ove srijede, a možete ih vidjeti u nastavku. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu. Zvučne zapise iz Engleskog možete preuzeti ovdje.

Engleski jezik – A razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [2.05 MB]

Engleski jezik – B razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.65 MB]

Povijest

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [4.73 MB]


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020/2020. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2021. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Copy link
Powered by Social Snap