Pretraga

Izašla su rješenja jesenskog roka mature iz Biologije i Fizike, provjerite što vam je točno

A- A+

Krajem prošloga tjedna na jesenskom roku državne mature pisala su se dva veća izborna predmeta – Biologija i Fizika. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je zadatke i rješenja tog ispita.

Foto: srednja.hr

Najčešće prijavljivani izborni predmeti mature na jesenskom roku ove godine, kao i prijašnjih su Biologija i Fizika. Fiziku je na jesenskom roku pisalo oko 260 učenika, a Biologiju je prijavilo njih 176.

– Oko 60 posto zadataka iz druge knjižice je katastrofično. U jednom od njih se tražila razlika anatomska struktura dišnog sustava sove, kornjače i šišmiša. Sad si mislim, sova ima povezana krila za prsnu kost, ali to mi tada nije ušlo u glavu, rekla nam je nakon ispita iz Biologije Nikolina.

Njena vršnjakinja Viktorija, koja je pisala Fiziku, kaže da joj je ispit bio zastrašujuć.

Izdvojeni članak
biologija državna matura 2022

Maturanti pisali jesenski iz Biologije i Fizike, evo prvih dojmova: ‘Bilo je zastrašujuće’

– Svi zadaci za računanje bili su jednako teški, a s prijašnje mature je bio sličan zadatak s tri otpornika koji su složeni tako da izgledaju kao trokut, rekla nam je Viktorija nakon ispita iz Fizike.

A oni koji su zapamtili kako su odgovorili na pojedino pitanje u ova dva ispita, danas okvirno mogu doznati i kakav će rezultat ostvariti. Naime, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je zadatke i rješenja ispita iz Biologije na jesenskom roku, a nalaze se na kraju teksta. Istaknimo i kako je prag prolaznosti za ovu godinu na Fizici

Napomena: ako vam dokument nije vidljiv, osvježite stranicu.

Fizika

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Biologija

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Copy link
Powered by Social Snap