Pretraga

Izašli su rezultati mature iz Engleskog, pogledajte kako ste trebali riješiti svaki zadatak

A- A+

Prvi već obvezni ispit koji su učenici pisali na jesenskom roku mature bio je Engleski jezik, a učenici su ga polagali proteklog ponedjeljka. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je zadatke i rješenja tog ispita.

matura engleski

Foto: M. Gelenčir, srednja.hr

Oko 1.400 učenika na jesneskom roku mature, koji je u tijeku, prijavilo je ispite iz Engleskog jezika. Na A i B razini ovaj se predmet pisao proteklog ponedjeljka, a Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je zadatke i rješenja.

– Ispit je bio dosta lagan. Nisam očekivala da će biti baš toliko lagan, jedino je par zadataka bilo zbunjujuće, ali da se riješiti ako se pažljivo čita. Slušanje je bilo razumljivo i vrlo lagano. Nakon pisanja se osjećam dobro i mislim da će rezultati biti dobri, bar se nadam, kaže nam Magdalena, učenica Hotelijersko-turističke škole u Opatiji.

Napomenimo za kraj kako pragovi prolaznosti određeni nakon ljetnog roka ostaju isti i za Engleski. Na tom je predmetu na višoj razini bilo potrebno prikupiti 36 posto bodova, a na osnovnoj 37, dok pragove za ostale ocjene možete pronaći ovdje.

Zadatke i rješenja ispita iz Engleskog na jesenskom roku možete vidjeti u nastavku, s time da su u svakom dokumentu prvo zadaci, a potom ključevi za odgovore. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, osvježite stranicu.

Osnovna razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Viša razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
matura engleski
Share via
Copy link
Powered by Social Snap