Pretraga

Iznenađujuće: Ovaj je smjer bio najtraženiji na upisima u jesenskom roku

A- A+

Nakon što su objavljene konačne rang liste za upis na studijske programe na jesenskom upisnom roku, iz Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje objavili su kako je većina slobodnih mjesta za upis popunjena.

Nakon provedenog ljetnog upisnog roka, slobodno je ostalo 8,670 mjesta na studijskim programima diljem Hrvatske. Za preostala upisna mjesta, u jesenskom roku se prijavilo 7,436 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 3,739.

Izdvojeni članak

Studentski zbor TVZ-a izradio detaljan vodič za brucoše i sve koji žele upisati taj fakultet

Najtraženiji studijski smjer Radiologija

Prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote, među preostalim studijskim programima, najpoželjniji smjer bila je Radiologija, odnosno Radiološka tehnologija na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, zatim Radna terapija na istom Veleučilištu. 

Treća po redu prioriteta je Fizioterapija na Medicinskom fakultetu u Osijeku, Sanitarno inženjerstvo na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu te u konačnici Medicinsko-laboratorijska dijagnostika također u Zagrebu. 

Izdvojeni članak

Poznate cijene ulaznica i prve zvijezde koje će nastupiti na Brucošijadi FER-a

Oko 30 tisuća brucoša u novoj akademskoj godini

Upisi za buduće studente kreću 21. rujna i traju do datuma koje odrede visoka učilišta, a prema podacima Središnjeg prijavnog ureda studijske programe je u ljetnom upisnom roku prijavilo 40, 385, a pravo upisa ostvarilo je 29, 590 kandidata.

Kada tome pridodamo buduće studente koji su pravo upisa ostvarili na jesenskom roku u novoj, 2016./2017. akademskoj godini u Hrvatskoj će biti više od 30 tisuća brucoša.   

Share via
Copy link
Powered by Social Snap