Pretraga

Jedan od najpoželjnijih studijskih smjerova među maturantima pokreće se i na Sveučilištu Sjever

A- A+

Na Danu otvorenih vrata Sveučilišta Sjever, koji je održan u srijedu u Sveučilišnom centru Varaždin, prorektor za nastavu i studentska pitanja Vlado Tropša najavio je da će iduće godine uz postojeće, na spomenutom Sveučilištu biti pokrenuti i neki novi preddiplomski i diplomski studiji. Među njima i Fizioterapija, a upravo taj studij Zdravstvenog veleučilišta je na prošlogodišnjem ljetnom roku državne mature bio drugi najpoželjniji studij među maturantima, prema omjeru broja prijava prvog izbora i kvote.

Izvor: www.unin.hr

Ohrabrenje za ovogodišnje maturante koji se imaju namjeru obrazovati u tom smjeru može biti dakle okolnost da će sada i Sveučilište Sjever pokrenuti taj poželjni studij, a kako smo vas prethodno izvijestili, kvote za Fizioterapiju su povećane i na ZV-u.

Izdvojeni članak

Na drugom najpoželjnijem studiju prošlogodišnje mature povećan broj upisnih mjesta za redovne studente

Prorektor Tropša je uz Fizioterapiju, najavio pokretanje još jednog, u tržišnom smislu potentnog studijskog smjera, u narednoj akademskoj godini. Riječ je o Mehatronici koja će se kao i Fizioterapija izvoditi u Sveučilišnom centru Varaždin, dok se preddoplomski studij Prehrambene tehnologije pokreće u Sveučilišnom centru Koprivnica.

Uz navedene preddiplomske studije, od jeseni će Sveučilište Sjever pokrenuti i nove diplomske studije odnosno Multimediju, Strojarstvo i Graditeljstvo. 

Sa Sveučilišta Sjever javljaju kako su u sklopu ovogodišnjih Dana otvorenih vrata, svi posjetitelji mogli sudjelovati na zanimljivim radionicama i demonstracijama u specijaliziranim i moderno opremljenim laboratorijima i kabinetima koje su pripremili profesori i studenti s Odjela za strojarstvo, multimediju, oblikovanje i primjenu, elektrotehniku, graditeljstvo i sestrinstvo.

Također navode kako je posjetitelje najviše interesirao rad u vrhunski opremljenom multimedijalnom laboratoriju (fotografski i televizijski studio), laboratoriju za 3D tehnologiju te laboratoriju za biomedicinska istraživanja u okviru kojih su zainteresirani iz prve ruke doznali sve o izvođenju praktične nastave na Sveučilištu.