Pretraga

Jedan od najpoželjnijih studija objavio datum početka prijemnog, i u 2023. održavat će se online

A- A+

Na 33 mjestu po poželjnosti, ako se gleda ukupna upisna kvota i broj prvih izbora, trenutno je studij logopedije na Sveučilištu u Rijeci. I ove godine na njega se može upisati maksimalno 30 maturanata. No, oni koji žele upisati logopediju u Rijeci moraju položiti prijemni ispit koji će se održavati online kroz nekoliko dana, počevši od 12. lipnja.

Ilustracija: Pexels

Maturanti koji ove godine žele upisati jedan od najpoželjnijih studija, logopediju na Sveučilištu u Rijeci taj studij trebaju prijaviti u sustavu Postani student, ali i uz to popuniti dodatnu online prijavu na ovoj poveznici. I ove godine uvjet je pristupanje prijemnom, odnosno procjeni jezično-govorno-glasovnog statusa.

Kandidati moraju zadovoljiti određene zdravstvene preduvjete

U njoj trebaju priložiti i potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij. Oni koji su pristupali prijemnom ranijih godina moraju priložiti dobivenu potvrdu od strane Sveučilišta u Rijeci. Maturanti moraju priložiti i dokaz o uplati troška prijemnog u iznosu od 33,18 eura, osim onih koji su već bili na prijemnom prethodne tri godine.

Kako stoji u obavijesti Sveučilišta, prijave za provjeru jezično-govorno-glasovnog statusa zaprimaju se od 2. svibnja do 2. lipnja. Liječničku potvrdu izdaje liječnik školske medicine na obrascu kojeg preuzimate ovdje, a ona ne smije biti starija od šest mjeseci. Kako stoji u uvjetima upisa, potvrde ispunjene od strane liječnika opće medicine neće biti uzete u obzir.

Zdravstveni zahtjevi kojima kandidat treba udovoljiti su: prosječno kognitivno, emocionalno i perceptivno funkcioniranje, uredna ravnoteža, stabilno stanje svijesti, uredan vid s/bez korekcije, uredan sluh bez slušnog pomagala, uredan glasovni, jezični i govorni status (za koji je obvezna dodatna provjera), prosječno psihomotoričko funkcioniranje te uredna funkcija mišićno-koštanoga sustava gornjih ekstremiteta i trupa.

Izdvojeni članak

Maturantice otkrile kako im je prošao prijemni za logopediju: ‘Želim to upisati još od djetinjstva’

Prijemni kreću od 12. lipnja, bit će online

Prijemni ispit, odnosno provjera jezično-govorno-glasovnog statusa provodit će se od 12. lipnja i to kao i prethodnih godina -u online okruženju. Tehnički preduvjeti koje maturanti trebaju zadovoljiti su: računalo s funkcionalnom integriranom ili vanjskom prednjom kamerom, zvučnikom i mikrofonom, stabilna internetska veza, imati Microsoft Teams, a trebali bi tijekom ispita boraviti u mirnom i dobro osvijetljenom prostoru. Pristupnicima se savjetuje i da otvore račun na Skypeu, da u slučaju poteškoće postoji i druga mogućnost komunikacije.

Maturanti će na e-mail adresu dobiti točan termin održavanja online provjere i poveznicu za pristup, a za provjeru je potrebo pripremiti osobnu iskaznicu ili putovnicu.

– Molimo vas da poštujete zakazani termin i da u točno navedeno vrijeme putem poveznice pristupite online provjeri. Video poziv se uspostavlja nakon što ispitivač omogući pristupanje procjeni. Strpljivo pričekajte da vam ispitivač omogući pristupanje jer su pristupnici raspoređeni u skupine od četiri pristupnika unutar jednog sata (npr. Pristupnik1, Pristupnik2, Pristupnik3 i Pristupnik4 imaju provjeru u 13:00 sati, što znači da će prvom pristupniku biti omogućeno pristupanje u 13:00, a Pristupniku2 nakon što Pristupnik1 završi i tako dalje). Pripremite osobnu iskaznicu ili putovnicu te kemijsku olovku i papir. Procjena će trajati 10-15 minuta. Ukoliko ne možete pristupiti provjeri u zakazanom terminu, možete zatražiti promjenu termina provjere. Molimo vas da imate na umu da je pristupnika puno te da promjenu termina tražite samo u slučaju opravdanih razloga, navode sa Sveučilišta u Rijeci.

Više detalja o prijemnom možete pročitati ovdje.


Kako ne biste propustili ovakve i slične važne vijesti i informacije o maturi u 2023., pozivamo vas da pratite našu Facebook stranicu Maturanti 2023. te se učlanite u Facebook grupu Maturanti 2022./2023. Imamo i Instagram profil Državna matura, gdje također redovito pratimo događanja u vezi mature, svakako i ondje kliknite ‘Prati’. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.

Važne datume upisa na fakultete možete doznati ovdje, dok se kalendar mature nalazi na linku.

@srednja_hr Taggaj ekipu s kojom ove godine rasturaš maturu 💪🏻 #matura #maturant #maturanti #srednjahr #srednja #foryoupage #foryou #fyp ♬ Lo fi hip hop 💛 (Podcast, Vlog, Advertising, Food, Travel) – Flashinmusic

@srednja_hr Maturanti, pozor! 👆🏻 #srednjahr #matura #maturanti #upisi #faks #fakultet #skola #datumi #studiranje #ucenici #foryoupage #foryou #fyp ♬ original sound – srednja_hr

Copy link
Powered by Social Snap