Pretraga

Jesi li osigurao svoj upis na fakultet? – Algebra, prireme za maturu

A- A+

Gužve na fakultetima su prilično velike i nije dovoljno zaželjeti studirati, već se treba izboriti za svoje mjesto pod suncem. Uspješno riješena državna matura ulaznica je za upis na fakultet, bez obzira na to koliko bodova ona ukupno nosi.
Želiš li izbjeći neugodna iznenađenja i osigurati upis na željeni fakultet, prijavi se odmah za pripreme u Algebri jer već 5. travnja počinje proljetni ciklus!

Koliko puta su ti profesori, roditelji i ostali koji brinu o tvom školovanju rekli: ‘Uči, vidjet ćeš na maturi, treba se upisati na fakultet!’. I to vjerojatno govore konstantno od prvog razreda srednje škole. U idealnom si ih slučaju poslušao i za ispite državne mature zaista počeo učiti od prvog razreda. Međutim, svi znamo da to ne ide baš tako i da će većina nas nekako ipak pričekati da se ispiti približe pa ‘stisnuti’ i pokušati nadoknaditi vrijeme.

No, sada je zadnji čas! Ispiti se približavaju, a uobičajene obveze rastu i može se dogoditi da ne stigneš odraditi sve što je potrebno.

Fakulteti za upis postavljaju različite zahtjeve. Društveni fakulteti uglavnom postavljaju uvjet da se hrvatski i strani jezik polažu na A razini, a matematika na B, što na prvi pogled izgleda super, ali treba biti svjestan činjenice da je na društvene fakultete vrlo veliki pritisak potencijalnih studenata pa postoje primjeri gdje je po dvadesetak i više ljudi u konkurenciji za jedno mjesto.

Prirodni i tehnički fakulteti u startu postavljaju strože kriterije, odnosno značajnije boduju ‘teže’ predmete poput matematike, fizike i kemije, a najpopularniji fakulteti poput medicine, farmacije, arhitekture, psihologije i slično, traže polaganje svih ispita na višoj razini. Dakle, važno je dobro riješiti sve ispite jer će u nekim situacijama tek nekoliko bodova presuditi tko će se upisati, a tko ne.

Uhvati posljednju priliku, prijavi se na pripreme u Algebri i povećaj si šanse da u životu radiš ono što voliš!

Više informacija o predmetima, ciklusima, popustima i upisima možeš saznati na saznaj na www.drzavnamatura.hr ili nam se javi na [email protected] i telefone 01/2332-861 (Zagreb), 021/444-555 (Split), 051/214-036 (Rijeka), 031/373-400 (Osijek), 052/350-380 (Pula), 023/315-888 Zadar), 020/295-333 (Dubrovnik), 035/296-496 (Slavonski Brod).

Share via
Copy link
Powered by Social Snap