Pretraga

Jeste li spremni za sutrašnju maturu iz Fizike provjerite kroz pitanja s ispita iz 2019.

A- A+

I ove je godine najpopularniji izborni predmet na državnoj maturi Fizika koju je ove godine prijavilo 7.249 pristupnika. Prošle školske godine na ispitu Fizike dominirale su jedinice, a na jesenskom roku taj je predmet palo preko 75% onih koji su ispitu pristupili. Kako se taj scenarij ne bi ponovio, važno je dobro se pripremiti, a jedan od načina pripreme su i zadatci s prošlogodišnjeg ispita.

Foto: M. Gelenčir|srednja.hr

Ispitom iz Fizike na maturi provjerava dostignuta razina znanja i kompetencija u području mehanike, termodinamike, elektromagnetizma, titranja, valova i optike te moderne fizike. Načini pripreme za njega su individualni, a jedan od najučinkovitijih svakako je rješavanje zadataka s provedenih ispita.

Zato smo u našem sustavu kvizovi.srednja.hr izdvojili više zadataka s prošlogodišnjeg ispita, a riješiti ih možete u nastavku. To će biti dobra provjera znanja prije ispita Fizike koji se piše u četvrtak s početkom u 9 sati i traje punih 180 minuta.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Jeste li spremni za sutrašnju maturu iz Fizike provjerite kroz pitanja s ispita iz 2019.
Share via
Copy link
Powered by Social Snap