Pretraga

Još niste spremni za pisanje matematike i fizike na maturi? Studenti nude besplatne pripreme

A- A+

Za malo više od mjesec i pol započinju ispiti državne mature te je ovo razdoblje u kojemu se maturanti najviše pripremaju. Kao oni koji slove među težima i mnogi od njih strepe ispiti su iz matematike i fizike. Studenti iz Splita zato drže besplatne pripreme iz ta dva predmeta, a dobra vijest je da se mogu priključiti učenici iz cijele Hrvatske jer su online.

Foto: M. Gelenčir| srednja.hr

Prosječna ocjena na A razini mature iz matematike prošle godine bila je 2,68, a na B razini tek 2,52. Situacija je još lošija na najpopularnijem izbornom predmetu među maturantima, fizici. Najčešće ocjene lani su bile jedinica i dvojka, a prosječna ocjena tek 2,05.

Besplatne pripreme za matematiku i fiziku

Matura je sve bliže, a udruga mladih i studenata SplitMisli organizira besplatne pripreme za maturu iz ta dva predmeta.

– Pripreme organiziramo iz matematike za A i B razinu, te fizike. Svjesni da najveći broj maturanata ima problem s polaganjem matematike i fizike, odlučili smo organizirati pripreme kako bi povećali uspješnost kod maturanata na polaganju državne mature. Također, želimo povećati broj mladih da se više zainteresiraju za matematiku i fiziku. Matematike nije bauk, dođi i nauči s nama, poručuje tajnik udruge Boško Pavić.

Budući da se pripreme održavaju online, na njih se mogu prijaviti maturanti iz bilo kojeg kraja Hrvatske. Za matematiku se prijavljujete ovdje, a za fiziku na ovom linku.

Izdvojeni članak

Kalendar državne mature u školskoj godini 2020./2021.

Pripreme će biti online

– Pripreme se održavaju online preko programa Zoom. Pripreme iz fizike srijedom u 20h bit će pet puta. Na linkovima ima detaljan raspored priprema. Krećemo od 19. travnja. Pripreme iz matematike će biti deset puta načelno ponedjeljak i srijeda u 18:30 do 19:30 za A razinu, dok će B razina biti utorak i četvrtak u terminu od 18:30 do 19:30 isto deset puta, kažu iz udruge SplitMisli.

Inače, ova udruga nastala je iz studentske inicijative za usklađivanjem obrazovanja s potrebama tržišta rada kako bi mladi i studenti ostali živjeti u Hrvatskoj. Registrirana je još u 2013. godini, a s ciljem uključivanja mladih u društveni i politički život zajednice, kvalitetnije obrazovanje, stvaranje prostora za izražavanje diverziteta mišljenja i stavova, promicanje kritičke misli, podizanja intelektualne svijesti i interkulturalne afirmacije, kažu nam u udruzi.

– Pozivamo sve maturante da se priključe na naše pripreme kako bi ostvarili što bolje rezultate na državnoj maturi poručuju iz udruge koja nudi i drugi edukativne programe, o čemu više možete saznati na njihovim profilima na društvenim mrežama.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SplitMisli (@splitmisli)

Još niste spremni za pisanje matematike i fizike na maturi? Studenti nude besplatne pripreme
Share via
Copy link
Powered by Social Snap