Pretraga

Još stignete upasti na faks: Jedno sveučilište provodi i treći rok upisa na studije

A- A+

Učenici koji nisu upisali studije niti na jesenskom roku, a to žele učiniti, sada su dobili još jednu priliku. Sveučilište u Puli omogućilo je i treći upisni rok za studije na kojima je ostalo mjesta. Treći rok upisa provodi se do 13. listopada. Studiji koji provode dodatne provjere znanja propisali su raniji rok do kojeg se moguće prijaviti.

faks-dvorana

Sveučilište u Puli otvorilo je upise studenata u trećem upisnom roku | Foto: Unsplash

Ovogodišnji jesenski rok upisa na studije nedavno je završio. Na tom je upisnom roku studije upisalo više od 4.000 maturanata. Od ukupno 14.797 upisnih mjesta koje je bilo moguće odabrati, i nakon jesenskog roka na visokim učilištima je ostalo 10.792 nepopunjena mjesta. Nepopunjene kvote znače da su neka visoka učilišta odlučila provesti i treći upisni rok na studije, a među njima je i Sveučilište u Puli.Dakle, ako još niste upisali studij, a ove godine želite postati student, još se stignete upisati na neki od studija u Puli koji nisu popunili sva mjesta. Treći rok upisa provodi se do 13. listopada. Studiji koji imaju dodatne provjere propisali su raniji rok za prijavu.

Sveučilište je izvijestilo i o slobodnim mjestima koja su ostala nepopunjena i nakon jesenskog upisnog roka. Tako je za redovne studente na Fakultetu ekonomije i turizma “Dr. Mijo Miroković” ostalo ukupno 140 slobodnih mjesta. Isti je broj slobodnih mjesta za redovne studente i na Filozofskom fakultetu u Puli. Fakultet za obrazovne i odgojne znanosti upisuje još 24 redovna studenta, dok je na Muzičkoj akademiji za njih predviđeno još samo 6 mjesta. Popis svih fakulteta i pojedinih studija na kojima je ostalo slobodnih mjesta moguće je vidjeti u dokumentu Natječaja kojeg možete pronaći ovdje. Ako vam se dokument ne učitava, osvježite stranicu.

Neki studiji propisali raniji rok prijave

Muzička akademija provodi dodatne provjere posebnih znanja te su za prijavu odredili raniji rok. Učenici koji žele kandidirati za ovaj fakultet moraju se do 10. listopada prijaviti za intervju i dodatnu provjeru. Prijave za Muzičku akademiju se vrše isključivo putem elektronske pošte na [email protected]. Također, svi koji žele upisati studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija trebaju obratiti pozornost na mail za prijavu. Za ovaj studij moguće se prijaviti isključivo putem e-mail adrese [email protected], i to do 13. listopada. Više detalja o upisima na ove studije pronađite u tekstu Natječaja za upis studenata.

Studij Dizajna i audiovizualnih komunikacija je predstavljen ranije ove godine, a s izvođenjem će krenuti najesen. Trajat će tri godine, a njegov se program temelji na takozvanom #EvolveUnipu pristupu koji naglašava personalizirano učenje, problem-solving tehnike te korištenje digitalnih tehnologija. Učenje na studiju će biti personalizirano i temeljit će se na digitalnim tehnologijama. Nakon njega, studenti će se moći baviti svime od TV produkcije, stvaranjem specijalnih efekata, virtualnih okruženja, audio-vizualnim kreiranjem serija i filmova, post-produkcijom, pa sve do grafičkog, industrijskog ili multimedijskog dizajna. O ovom studiju smo nedavno pisali, a taj tekst možete pronaći ovdje.

Izdvojeni članak
dvorana, fakultet, predavanje

Još jedan sveučilišni grad dobio novi studij: Upisi već počeli, nastava kreće najesen

Novi studiji, kampus i paviljona doma u Puli

Sveučilište će, osim studija Dizajna i audiovizualnih komunikacija, uskoro krenuti u realizaciju još novih studija. Očekuju kako će uskoro ishodovati dopusnice za izvanredne studije koji će se moći studirati posve online. Riječ je o studijima na Fakultetu ekonomije i turizma ‘Dr. Mijo Mirković’ te Fakultetu informatike u Puli. Ovi će se studiji izvoditi na hrvatskom i engleskom jeziku, a iako će se izvoditi online, neće nalikovati online nastavi koju su visoka učilišta provodila za vrijeme pandemije.

U kreiranju njihovih programa sudjelovali su i sami studenti oformljeni u radnu skupinu koju je vodio rektor. Usklađeni su i sa tržištem rada. Provodit će se na platformama za online učenje po principu igrifikacije i biti personalizirani svakom studentu. Uz to što će biti online, studentima će biti osiguran i prostor u novom start-up kampusu čija je realizacija već u planu. Početkom godine, naime, Sveučilište je dobilo prostor bivše Mornaričke bolnice. Zajednički će ga koristiti studenti i istarske tvrtke koje će tamo imati svoje inkubatore. Studenti će na taj način još na faksu povezati s poslodavcima. Poticat će se kultura poduzetništva pa tako neki od njih možda i sami pokrenu vlastite poslovne projekte.

Izgradnjom start-up kampusa kvaliteta studentskog života, na kojoj Sveučilište Jurja Dobrile već značajno radi, podići će se na novu razinu. Osim prostora za poduzetništvo i nove studije, studenti su početkom godine dobili na korištenje i dva novoizgrađena paviljona Studentskog doma Pula. Tako je sada studentima dostupno 248 novih ležaja u modernim dvokrevetnim sobama od kojih svaka ima svoj sanitarni čvor, priključak za Internet, hladnjak, klimu i električne rolete.

studentski dom u puli

Studentski dom u Puli od ove je godine bogatiji za dva nova paviljona | Foto: Sveučilište Jurja Dobrile u Puli

Upisi u trećem roku traju do 13. listopada

Želite li postati student Sveučilišta u Puli, još to stignete učiniti. Treći upisni rok je otvoren, a traje do 13. listopada. Prijave se šalju elektroničkom poštom na adresu [email protected]. Uz prijavu je potrebno priložiti osobne dokumente, rezultate natjecanja i potvrde o drugim postignućima te dokaz o uplati troškova razredbenog postupka. Sve potrebno za prijavu istaknuto je u tekstu Natječaja za upis studenata u 3. upisnom roku. Konačne rang liste bit će objavljene 14. listopada, a upisi će se održati 17. i 18. listopada prema obavijesti koju će Sveučilište objaviti na svojoj web stranici.

faks-dvorana
Share via
Copy link
Powered by Social Snap