Pretraga

Kakav peh: Maturantica ostala zaključana u stanu, nije uspjela stići na maturu iz Hrvatskog

A- A+

Maturantica Matea je ostala zaključana u stanu i nije uspjela stići na maturu iz Hrvatskog. Svi pokušaji da izađe na vrijeme nisu uspjeli, pa će sada sreću morati potražiti na jesenskom roku.

vrata
Foto: srednja.hr

Matea, učenica Medicinske škole u Puli zakasnila je na maturu iz Hrvatskog zbog nesvakidašnje situacije. Ostala je zaključana u stanu i nije uspjela pronaći ključ. Svi pokušaji da se otključa na vrijeme nisu uspjeli i zakasnila je na maturu. Pretražila je cijeli stan, ali ključa nije bilo nigdje, a ostali pokušaji otključavanja nisu urodili plodom.

– Prijatelj je otišao s posla kako bi pokušao naći ključ u mom autu, ali ništa. A roditelji su na poslu, udaljeni trideset kilometara tako da ni oni nisu mogli doći da mi otključaju, ispričala nam je Matea.

Izlazak kroz prozor nije bio opcija

Matea živi u stanu na drugom katu tako da nije mogla izaći kroz prozor. Jedina opcija bio joj je izlazak preko susjedove terase, ali ni to nije uspjelo.

– Tata ga je pokušavao dobiti na mobitel, ali ništa, rekla je Matea.

Ni njezini prijatelji nisu se javljali jer su krenuli s pisanjem ispita. Matea se javila svojoj razrednici kako bi saznala koje su joj daljnje opcije. Maturu će moći polagati tek na jesenskom roku, a planira upisati studij Primaljstva na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci ili Pravni fakultet.

Izdvojeni članak

Što se dogodi kad kasnite na ispit državne mature?

Što ako zakasnite na ispit državne mature?

Prema Pravilniku o polaganju državne mature, ako zakasnite na početak ispita državne mature manje od 30 minuta, možete bezuvjetno pristupiti ispitu. Ipak, neće vam biti produženo vrijeme pisanja ispita, tako da ćete imati 30 minuta manje od ostalih. Ako zakasnite više od 30 minuta, na ispit ne možete ući i morat ćete ga polagati tek na idućem roku.

Kao opravdani razlozi kašnjenja na ispit smatraju se zdravstveni problemi, okolnosti u prometu koje su uzrokovale nepravovremeni dolazak i koje se mogu dokazati, smrt u obitelji, prometna ili druga nesreća te drugi izvanredni događaji.


Za sve pristupnike mature ili one koji će se na upisima ponovno okušati u 2022., pokrenuli smo novu Facebook stranicu Maturanti 2022. Ondje i u Facebook grupi Maturanti 2021./2022. moći ćete pratiti sve novosti vezane uz maturu u idućoj godini, kao i upise na fakultete. Kalkulator mature možete isprobati ovdje. Pitanja s prijašnjih matura možete rješavati u sustavu kvizovi.srednja.hr te tako provjeriti jeste li spremni za nadolazeće ispite.


Projekt Brucoš 101 provodi portal srednja.hr. Partneri projekta su Edward Bernays University CollegeZagrebačka škola ekonomije i managementa te Privredna banka Zagreb. Ako želite redovno primati specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja s portala srednja.hr, pretplatite se na naš newsletter ispunjavanjem obrasca dostupnog ovdje. U sklopu projekta ćemo objaviti i opsežne vodiče za brucoše, a do tada pogledajte video konferencije Brucoš 101: Uvodni kolegij o studiranju.

Kakav peh: Maturantica ostala zaključana u stanu, nije uspjela stići na maturu iz Hrvatskog
Share via
Copy link
Powered by Social Snap