Pretraga

Kreće kaos: Zbog sutrašnje norijade u Zagrebu se privremeno obustavlja promet

A- A+

Iako je ovogodišnja norijada u nekim gradovima već startala, središnji događaj u gotovo svim gradovima održava se ove srijede. U Zagrebu se oko 8.000 maturanata okuplja na Trgu bana Jelačića, a zbog mimohoda do Bundeka privremeno će se obustaviti promet.

Norijada 2017 foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kako su izvijestili iz Grada Zagreba, u srijedu, 22. svibnja, privremeno se radi kretanja maturanata povodom ‘Dana zagrebačkih maturanata 2019’. zatvara promet u gradu. Dogodit će se to od 12.00 do 13.00 sati na relaciji Trg bana J. Jelačića – Praška – Trg N.Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ul grada Vukovara – HBZ (Most Slobode) – Damira Tomljanovića Gavrana – Bundek.

Izdvojeni članak

Prvi doznajemo tko će sve zabavljati gotovo 10.000 zagrebačkih maturanata na norijadi

– Sugrađane upozoravamo na moguće poteškoće u prometu te molimo za strpljenje i razumijevanje, poručili su iz Grada.

Kako smo već pisali, na Trgu bana Jelačića očekuje se okupljanje oko 8.000 maturanata, a na Bundeku bi im se trebalo pridružiti njih još 2.000. Povorka se na Bundeku očekuje oko 13:30 sati, a u park neće biti dozvoljeno unošenje alkoholnih pića, staklene ambalaže, niti ostalih neprimjerenih sredstva.

– U svrhu i s ciljem sigurnog i uspješnog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme programa u parku će dežurati zdravstvena ekipa, vatrogasci, spasioci i redarska služba, a po završetku programa, radi lakšeg i bržeg povratka sudionika svojim domovima, ZET će osigurati pojačane linije javnog gradskog prijevoza, poručili su prethodno iz Gradskog ureda.

Tko će sve na Bundeku zabavljati zagrebačke maturante, provjerite na ovoj poveznici.

Više o norijadi 2019. čitajte na sljedećim poveznicama:

Prvi doznajemo tko će sve zabavljati gotovo 10.000 zagrebačkih maturanata na norijadi

Gađanje brašnom je out: Plan ovih maturanata za norijadu oduševit će svakoga

13 situacija koje će se dogoditi na svakoj norijadi

Norijada u ovom gradu traje čak tri dana: Donosimo detaljan raspored varaždinske ‘Maturantike’