Pretraga

Mamice, pomozi: Roditelji maturanata NCVVO-u uputili preko 3.000 poziva zbog mature

A- A+

Među brojnim statističkim podacima koje je NCVVO danas predstavio uz rezultate mature našao se, kao i prethodnih godina, i broj upućenih poziva Centru. Zanimljivo je, ali i pomalo čudno, da nisu zvali samo maturanti, već i njihovi roditelji, braća i sestre, prijatelji, i to na određene datume – preko 100 puta dnevno. NCVVO je, vezano za ovogodišnje ispite mature, ukupno odgovorio na visokih 27.803 poziva, od čega su braća, sestre, roditelji i prijatelji, umjesto samih maturanata, uputili čak 3.116 poziva.

NCVVO
Foto: Ivan Božić, srednja.hr

 

Od svih statističkih podataka ove godine najviše nas iznenađuje broj poziva upućenih NCVVO-u, ali ne od strane maturanata, već njihovih roditelja, braće, sestara i prijatelja.

Roditelji zvali preko 100 puta na dan

Od 27.803 poziva, što je tek za 400 više nego lani, na koje je Centar odgovorio u razdoblju od 1. prosinca 2018. do 13. srpnja 2019., čak 3.116 poziva nisu uputili maturanti, već njihovi roditelji, obitelj i prijatelji. Mame i tate na određene su dane, izgleda, bili posebno uporni, pa su uputili preko stotinu poziva, što se vidi u tablici ispod.

Tablica 1

U NCVVO mnogo su i tipkali ako je vjerovati podatku da su odgovorili na ukupno 10.908 upita elektroničkom poštom, preko tisuću manje nego prošle godine.

Maturanti ove godine manje neodgovorni

Premda ocjenama nisu zadovoljni, ne samo učenici, već i roditelji, pa često nazivaju NCVVO, neke brojke našim su maturantima trebale poći za rukom. Barem u jednom aspektu možemo reći da su ovogodišnji maturanti malo manje neodgvorni, a to je – ponovno izdavanje PIN i TAN kodova.

Dok je prošle godine ukupno ponovno izdanih PIN-ova i TAN-ova bilo oko 3.700, ove godina ta brojka manja je gotovo za tisuću pa iznosi 2.831.

Tablica 2

Mamice, pomozi: Roditelji maturanata NCVVO-u uputili preko 3.000 poziva zbog mature
Share via
Copy link
Powered by Social Snap