Pretraga

[Matura ’18] Objavljena rješenja za A razinu Hrvatskog jezika: Provjerite na kojoj je strani rijeka Loire, a na kojoj tvrđava

A- A+

Oko 22.500 pristupnika polagalo je na A razini ispit iz Hrvatskog jezika u ponedjeljak, a upravo su za njega stigla i rješenja. Maturante je na ispitu zabavio tipfeler u jednom pitanju, dok je ono s rijekom Loireom i tvrđavom, kod dijela pristupnika izazvalo pomutnju.

foto: srednja.hr

Uglavnom trebalo je ‘dokučiti’ na kojoj je strani tvrđava, ako se rijeka Loirea nalazi sa sjeverne strane tvrđave.

Izdvojeni članak

Maturanti podvojeni oko težine A razine Hrvatskog: U jednom se pitanju našao tipfeler, a pomutnju unijela i rijeka Loire

– Zadaci iz književnosti su bili malo zahtjevniji po mojem mišljenju jer su neki ponuđeni odgovori bili slični, dok je gramatika možda bila malo lakša. Nisam bio sto posto siguran je li Charles Baudelaire napisao Suglasja, ali točno sam odgovorio. Od polaznih teksta teško mi je bilo analizirati pjesmu Ivana Bunića Vučića, a od gramatike odrediti rječotvornu osnova riječi sustanar, jedan je od dojmova koji nam je u ponedjeljak nakon ispita dao Domagoj odnosno maturant XVI. gimnazije.

Sva rješenja ispita iz Hrvatskog jezika koji se u ponedjeljak pisao 100 minuta i u kojem je trebalo dati odgovore na 80 pitanja pogledajte ispod.

No, prije toga pogledajte koliki su bili pragovi prolaznosti na ovom predmetu prošle godine. Trebalo je riješiti trećinu testa za dvojku.

Rješenja za B razinu su na ovoj poveznici.

______________________________________________________________________
Svoje bodove za maturu možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova za maturu.

[scribd id=382182509 key=key-TERtdDu1mXpW6VOiblmR mode=scroll]

[scribd id=382182538 key=key-hHPXxPNDX7rylojV8tdq mode=scroll]

[scribd id=382182566 key=key-eNGCkg0Q23MevKLSrZbQ mode=scroll]

[scribd id=382182597 key=key-UILPX5cSgCY0eiKaeViL mode=scroll]

Copy link
Powered by Social Snap