Pretraga

[Matura ’18] Objavljena točna rješenja iz Matematike: Evo kada je pacijent izašao iz bolnice i koliko je limuna u košari

A- A+

Ispit državne mature iz Matematike pisao se u srijedu, a osnovna razina tog predmeta sadržavala je 28 zadataka koje su pristupnci rješavali maksimalno 150 minuta. Rješenja ispita B razine Matematike NCVVO je objavio danas.

Foto: pixabay

Ispitu osnovne razine Matematike ove je godine na državnoj maturi pristupilo ukupno 22.312 kandaidata. Nakon pisanja tog predmeta porazgovarali smo s četvero maturanata, koji su nam otkrili kako ispit nije bio prekompliciran.

Izdvojeni članak

[MATURA ’18] Matematičari stigla su vam rješenja: Pogledajte jeste li bolji od prošle generacije koja je imala užasne rezultate

– Prosječno sam se na zadatku zadržavao pol pola minute, minutu. Najviše problema sam imao s crtanjem točke C u trokutu gdje površina mora biti 6 cm2, no i on je ubrzo pao, gotov sam bio sat vremena prije predviđenog vremena za rješavanje ispita. Riješio sam sve, i to vjerujem s najmanje učinkom od 90%, procjenio je nakon ispita Sebastian, učenik Tehničke škole Čakovec, koji kaže da mu je ovo bio najlakši ispit Matematike u srednjoškolskom obrazovanju.

Prošle je godine na B razini najčešća ocjena bila dvojka, a kako su u 2017. izgledali pragovi za pojedine ocjene, provjerite u nastavku. Valja napomenuti kako su pragovi u tablici važili samo za prošlu godinu, ali mogu vam poslužiti kao svojevrstan orijentir.

Iako je ispit prošao dobro maturantima s kojima smo popričali, sudeći po napisima na društvenim mrežama, mogima su problema zadavala dva zadatka – onaj s pacijentom i limunima. Kako ste ih trebali rješiti provjerite u dokumentima koji slijede.

Točna rješenja A razine možete pronaći na ovoj poveznici.

____________________________________________________________________

Svoje bodove za maturu možete izračunati uz pomoć našeg kalkulatora bodova za maturu.

[scribd id=382860711 key=key-hAOX2w9y8Mzc9UDR81oN mode=scroll]

[scribd id=382860745 key=key-I4ObXztDJIU7i0eL04dS mode=scroll]

[scribd id=382860774 key=key-5iG3J2Nm4zinZWqjuCYz mode=scroll]

[scribd id=382860794 key=key-tCGjWyXVHjRUQvgkhZX8 mode=scroll]