Pretraga

[Matura ’18] Objavljeni novi katalozi za maturu: Doznajte što vas sve očekuje na ispitima iz pojedinih predmeta

A- A+

Nova školska godina krenula je pred otprilike mjesec dana, a njome smo dobili i novu generaciju maturanata. Poznato je kako prvi ispiti državne mature u školskoj godini kreću 7. lipnja 2018., kada su na redu Glazbena umjetnost i Etika. Ovih dana Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja za generaciju maturanata 2018. objavio je i ispitne kataloge iz pojedinih predmeta.

Koja je struktura ispita iz predmeta kojeg polažete, koliko će ispit vremenski trajati i koliko zadataka morate riješiti, koje gradivo morate pripremiti i naučiti za maturu, a koje ne, što od pribora ponijeti sa sobom na ispite, samo su neka od pitanja čije odgovore možete pronaći u ispitnim katalozima za državnu maturu 2018.

Izdvojeni članak

Objavljen kalendar polaganja državne mature u školskoj godini 2017./2018.

Iako je školska godina tek počela, a polaganje mature danas se čini još dalekim događajem, važno je dobro se pripremiti i proučiti što vas točno očekuje. Manja je mogućnost za činjenje pogreške, a informiranost ponekada znači i manje stresa prije ispita.

Ispitne kataloge iz pojedinih obaveznih predmeta te većine izbornih možete vidjeti na ovoj poveznici, a uz njih ondje ćete pronaći i preporuke za rješavanje ispita iz Matematike, knjižice formula za Matematiku i Fiziku, pomoćne tablice za Informatiku i slične dokumente koji vam mogu biti od velike koristi prilikom priprema. U dijelu predmeta poput Hrvatskog i Matematike očekuju se malo više izmjena pa će katalozi za njih biti objavljeni u narednim danima.

Još je u svibnju objavljen i kalendar za državnu maturu 2017./2018. kojeg možete vidjeti na ovom linku, a sve dodatne i najnovije informacije vezane uz ovogodišnju maturu možete doznati i na našoj Facebook stranici Maturanti 2018.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap