Pretraga

[Matura ’19] Objavljeni ispitni katalozi za državnu maturu: Evo što se od vas očekuje ove godine

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je samo dio ispitnih kataloga za državnu maturu 2018./2019. Maturanti tako mogu provjeriti što se sve od njih očekuje na maturi koja započinje 3. lipnja.

Foto: srednja.hr

Kalendar ispita državne mature 2018./2019. poznat je već nekoliko mjeseci, a NCVVO je sada objavio i  jedan dio ispitnih kataloga za pojedine predmete. U njima je objašnjeno što će se i kako ispitivati na državnoj maturi te sadrže sve potrebne informacije i detaljna pojašnjenja o obliku i sadržaju ispita. Sve objavljene kataloge moguće je pronaći na ovoj poveznici.

Izdvojeni članak

Odgovor na jednu od najčešćih dilema maturanata vezanih za upise na fakultete

Od obveznih predmeta objavljeni su katalozi za Matematiku te za Grčki i Latinski jezik, a katalozi za Hrvatski i Engleski se tek očekuju. Matematika se na maturi piše 26. lipnja, a uz katalog su na stranicama objavljene i Preporuke za rješavanje ispita iz Matematike te knjižice s formulama. Osim toga, možete provjeriti i upute u kojima je objašnjeno koja se džepna računala smiju koristiti na ispitima.

Što se tiče izbornih predmeta, objavljeni su ispitni katalozi za 10 predmeta. Radi se o Etici, Filozofiji, Geografiji, Glazbenoj umjetnosti, Likovnoj umjetnosti, Logici, Politici i gospodarstvu, Psihologiji, Sociologiji i Vjeronauku.

Privremeni rezultati mature (ljetni rok) bit će objavljeni 10. srpnja, a rok za prigovore trajat će 48 sati. Konačni rezultati bit će objavljeni 15. srpnja, dok će svjedodžbe maturantima biti uručene 17. srpnja.

Copy link
Powered by Social Snap