Pretraga

Matura: Ako zakasnite s prijavom za jesenski rok, pošaljite zamolbu

A- A+

NCVVO je objavio listu važnih datuma svima koji prijavljuju jesenski rok iz državne mature, ali i objašnjenje postupka objave same mature. Nije kasno za one koji su se predomislili i žele odjaviti svoje ispite, kao ni za one koji iz opravdanog razloga neće stići prijaviti ispite.

Još danas prijave za jesenski rok

Učenici, ali i svi drugi kandidati prijavljuju maturu za jesenski, a rok za to ističe danas u ponoć. Sve uplate koje su još dužni uplatiti moraju izvršiti do 12. kolovoza.

Rok za prijave studijskih programa je 20. rujan.

Podmirite troškove da se ne odjave ispiti

Kandidati koji su završili školovanje prije tekuće godine ili pak u inozemstvu, moraju još danas poslati svu dokumentaciju, kao i prijavnicu ispita državne mature.

Učenici koji su upućeni na popravne ispite i završavaju školovanje u kolovozu mogu predati dokumentaciju do 10. rujna. Obvezno trebaju imati svjedodžbu 4. razreda i završnu svjedodžbu. Ako kandidati ne pošalju kompletnu doumentaciju i oni položeni ispiti na maturi bit će poništeni.

Ukoliko do navedenih rokova dokumentacija ne bude poslana, a troškovi ostanu nepodmireni, ispiti će biti automatski odjavljeni.

Ako zakasnite s prijavom ili želite odjaviti ispit – pošaljite zamolbu

Učenici i kandidati koji ipak ne žele ići na maturu, mogu popunjenu zamolbu za odjavom poslati na adresu odjava@ncvvo.hr. Zamolbu možete preuzeti ovdje.

Oni koji pak imaju opravdane razloge zašto nisu stigli prijaviti ispite na vrijeme, mogu ih naknadno prijaviti. Sve što je potrebno napraviti jest ispuniti ovu zamolbu i poslati je mailom na naknadna.prijava@ncvvo.hr. Ukoliko se prijava uvaži, moći ćete i nakon roka prijaviti ispite u jesenskom roku.

Matura: Ako zakasnite s prijavom za jesenski rok, pošaljite zamolbu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap