Pretraga

Maturant iz Splita: Ostali smo u šoku kad nam je kolega rekao da smo trebali prekrižiti Glembajeve

A- A+

Dio maturanata Pomorske škole Split nisu dobili adekvatne upute pa je njih 12 pisalo potpuno krivi esej. Da su trebali prekrižiti Glembajeve i pisati Matoševu pjesmu ‘Mističan sonet’ saznali su tek od prijatelja ispred škole, a još uvijek ne znaju što će biti s njihovim ispitom.

Splitski učenici Pomorske škole, koji su pisali krivu temu na ispitu iz hrvatskog, još uvijek ne znaju što će biti s njihovim ocjenama iz hrvatskog. Za pogrešku profesora saznali su tek nakon izlaska iz razreda, a sada čekaju odluku NCVVO-a. Problemi oko završetka srednje škole za njih ne završavaju ni nakon nedavne odgode.

Izdvojeni članak

Ponovno greška s hrvatskim: Maturanti u Splitu pisali krivi esej

Da su trebali prekrižiti Glembajeve saznali od prijatelja

– Nekolicina nas je bila u razredu 205. Upute su nam pročitane od instruktora i sve je bilo po pravilima. Nakon što smo završili, izašli smo ispred škole, i tamo počeli komentirati s kolegama što smo sve napisali. Jedan od kolega koji je bio u 204 nam je otkrio da smo trebali prekrižiti Glembajeve i pisati Pjesme od Matoša. Mi smo ostali začuđeni, jer nam nitko ništa nije rekao, a i sumnjam da su instruktori znali za promjenu, prepričao nam je učenik Pomorske škole koji je htio ostati anoniman.

U nastavku nam je dodao kako je zvao i NCVVO te im objasnio situaciju, a gospođa na telefonu mu je odgovorila da su trebali pisati Gospodu Glembajeve te da pričeka rezultate koji će izaći 13. srpnja. Pitali su i ispitnu koordinatoricu što se događa, a ona je ‘pobjegla’ bez objašnjenja.

Izdvojeni članak

Ovo vas sutra očekuje na esejima odnosno ispitima iz engleskog jezika

‘Mislim da je neozbiljna škola, ali i cijela država’

Naknadno je iz medija saznao kako se ipak dogodila pogreška pa sada u neizvjesnosti čeka što će biti s njegovim ispitom. Iz NCVOO-a javljaju kako će odluku donijeti Centar nakon što od škole dobiju ispite i razmotre zapisnik. Osnovat će se Povjerenstvo koje će razmotriti sve prikupljene informacije pa će donijeti odluku. Pri tome će voditi računa da ne budu oštećeni oni koji za sporan događaj nisu odgovorni. Osim toga, potvrdili su da nema govora da će se cijeloj generaciji poništiti esej.

– Mislim da je neozbiljna škola, ali i cijela država. Još uvijek nam nitko nije ništa javio. S obzirom na sve probleme mislim da bi nam trebali izaći u susret pa kolegama iz škole koji nisu položili dati novu priliku, a onima koji dobe pozitivno priznati ocjene, predložio je maturant kako riješiti ovu neobičnu situaciju.

Maturant iz Splita: Ostali smo u šoku kad nam je kolega rekao da smo trebali prekrižiti Glembajeve
Share via
Copy link
Powered by Social Snap