Pretraga

Maturant koji je nakon nereda završio u zatvoru: ‘Izgubit ću pravo na maturu’

A- A+

Maturant koji je uhićen i završio u istražnom zatvoru nakon žestokog sukoba Torcide i policije prošlog vikenda, na ročištu se žalio da će mu polaganje mature biti dovedeno u pitanje.

matura hrvatski

Foto: M. Gelenčir, srednja.hr

Gotovo da nema osobe koja ne zna za žestoki okršaj policije i Torcide koji se u subotu navečer dogodio na odmorištu Desinec nedaleko Zagreba. Četiri osobe su propucane, njih 42 je uhićeno, a za desetoricu je određen istražni zatvor. Podsjetimo, jedan od njih je i maturant.

Kako doznaje Večernji list, na ročištu na kojem se odlučivalo hoće li desetero uhićenika biti određen i istražni zatvor, maturant se pokušao izvući na to što, praktički, od idućeg tjedna kreću ispiti državne mature.

– Sada trebam ići na maturu, a moram ići i na fizikalnu terapiju jer sam tri puta operirao ruku. Ako me pritvorite, izgubit ću pravo na maturu, navodno se pravdao maturant, piše Večernji.

Izdvojeni članak

[NORIJADA 2022.] Imamo fotke, ovo su najbolji trenuci s današnje norijade: Pratili smo sve iz minute u minutu

Njegov se kolega branio da je uhićen bez razloga; iz kombija je, kazao je, prenosi Večernji, izašao samo da pomogne ranjenom mladiću čiju krv, kaže, još uvijek ima na sebi.

A dok je ovaj maturant u istražnom zatvoru i polaganje državne mature mu je, neminovno, dovedeno u pitanje, oko 30 tisuća njegovih vršnjaka danas slavi zadnji dan srednjoškolskog obrazovanje. Kako je na norijadama diljem Hrvatske provjerite u našem članku gdje uživo pratimo atmosferu, iz minute u minutu, iz svih dijeloga države.


Portal srednja.hr započeo je s projektom Brucoš 101 koji će vas upoznati sa čarima studentskog života. Naučit ćete sve o glavnim konceptima studiranja, a dobit ćete i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta. O svemu tome moći ćete čuti i na video konferenciji na našem YouTube kanalu koja se održava 27. svibnja s početkom u 10 sati. Pretplatite se na naš newsletter kako biste primali specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja te kako biste dobili podsjetnik o održavanju konferencije.

 

državna matura
Share via
Copy link
Powered by Social Snap