Pretraga

Maturant koji je završio u zatvoru nakon nereda navijača Hajduka ipak je pisao maturu

A- A+

Jedan maturant je spletom okolnosti neposredno prije početka mature završio u zatvoru. Mladić je krajem mjeseca svibnja bio na utakmici Dinamo-Hajduk u Zagrebu te je nakon nereda navijača Hajduka na autocesti uhićen s ostalima te je završio u istražnom zatvoru koji traje mjesec dana. No, unatoč tome što je bio u zatvoru, pristupio je svim ispitima koje je prijavio na maturi, a iz NCVVO-a su nam objasnili kako su mu to omogućili.

uhićenje

Ilustracija; pixabay

Malo tko razmišlja da bi nekoliko dana prije mature završio u zatvoru te time ugrozio polaganje ispita i upis željenog fakulteta. Upravo takav scenarij dogodio se maturantu koji je 21. svibnja bio na utakmici Dinamo-Hajduk u Zagrebu. Nakon utakmice, na putu prema doma, navijači Hajduka na autocesti su izašli iz autobusa i počeli raditi nerede. Policija je uhitila njih 42, a među njima je bio i jedan maturant.

Maturant nije pisao ispite državne mature u zatvoru, već na posebnoj lokaciji

Maturant se žalio da ako ga pritvore da će izgubiti pravo na maturu. Upravo to se i dogodilo, njemu je kao i ostalima određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. No, kako su nam otkrili iz NCVVO-a, maturant zatvorenik ipak je pisao sve ispite koje je prijavio na ovogodišnjoj maturi.

– Maturant nije pisao ispite državne mature u zatvoru, već na posebnoj lokaciji uz sve potrebite mjere sigurnosti. Pisao je ispite iz Engleskog jezika, Informatike i Fizike, a nakon toga ostale je ispite pisao u svojoj matičnoj školi jer je pušten na slobodu, rekao nam je Vinko Filipović, ravnatelj NCVVO-a.

Uz maturanta su tijekom pisanja ispita bile prisutne dvije osobe.

– S maturantom nisam bio u kontaktu, ali prema informacijama koje su mi dale osobe koje su bile dežurne maturant je bio zahvalan što smo mu omogućili pisanje državne mature i ponašao se vrlo pristojno, izjavio je Filipović.

Izdvojeni članak
policijski kombi

Maturant završio u zatvoru: Nakon sukoba s Torcidom policija uhitila 42 osobe, među njima dosta mladih

Maturu van svoje matične škole pisala je i jedna maturantica

Dodao je i kako se sličan slučaj dogodio prije desetak godina kada je državnu maturu pisao i jedan zatvorenik u Lepoglavi. A osim ovogodišnjeg maturanta, maturu van svoje matične škole pisala je i jedna maturantica.

– Hrvatska plivačica Meri Mataja koja je sudjelovala na Svjetskom prvenstvu u plivanju u Budimpešti pisala je esej iz Hrvatskog jezika u našem Veleposlanstvu, objasnio je ravnatelj NCVVO-a.

Matura je ove godine prošla bez iti jednog incidenta, a za sada iz NCVVO-a poručuju da imaju samo informaciju o jednom učeniku koji je u prostoru pisanja ispita državne mature imao mobitel.

uhićenje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap