Pretraga

Maturante na PiG-u iznenadio niz pitanja: ‘Kao da smo pisali ispit iz poduzetništva’

A- A+

Maturanti su danas pisali Politiku i gospodarstvo, jedan od najpopularnijih predmeta na maturi. Iako kažu kako je vremena bilo previše, nekoliko pitanja predstavljalo im je problem. Posebno ih je, pričaju, iznenadio niz od desetak pitanja iz marketinga.

maturantica uči politiku i gospodarstvo

Foto: srednja.hr

– Zadovoljna sam kako je prošao dio s ponuđenim odgovorima. Drugi dio s pisanjem je, naravno, bio teži, kaže nam Tea iz Agronomske škole u Zagrebu.

Ističe kako je na današnjem ispitu iz Politike i gospodarstva bilo dosta teških zadataka.

– Ali, ovisi kako kome, netko tko je detaljno obradio te teme na nastavi je vjerojatno bolje prošao, uvjerena je Tea koja se pripremala tako da je u školskoj knjižnici posudila knjigu za pripreme iz PiG-a
Vremena je, kaže, bilo dovoljno. Ipak ne očekuje prolaz.

– Još pišem povijest, hrvatski A i matematiku B. Fakultet trenutno ne planiram, ispričala nam je Tea.

Muke s pitanjem o nadležnoj insituciji za djecu s invaliditetom

Valentina iz zagrebačke Hotelijersko-turističke škole kaže da nije sigurna koju ocjenu može očekivati, ali misli da će biti dobro.

Od izbornih predmeta priprema još sociologiju, a čini joj se kako je današnji ispit iz PiG-a bio solidan.

– Bila su neka pitanja koja su bila i u prošlim maturama, a nisam odgovorila na pitanje vezano da instituciju za zaštitu djece kojoj se obraćaju roditelji u slučaju ponižavanja djece s invaliditetom, priča nam maturantica.

Spremala se po priručniku za maturu i pomoću prošlih matura.

– Mislim da ovaj nije bio teži u odnosu na prošle mature. Vremena je bilo i previše. Ja sam izašla nakon 65 min, a većina učenika čak i ranije. Sve je prošlo u redu u bez ikakvih problema, zaključuje Valentina.

Nera: Vremena je bilo previše, ali pitanja su bila teška

Nera iz Škole za umjetnost, dizajn, odjeću i grafiku u Zaboku smatra pak da je ispit bio teži no inače.

– Ako se dosta učilo moglo se solidno napisati, iako sam primijetila da je ispit po mnogočemu bio teži od prethodnih godina, što me malo razljutilo s obzirom na to da smo mi generacija koja je praktički izgubila dvije godine srednje škole zbog korone, kaže Nera.

Svi zadatci su, priča nam, bili su većinom podjednake težine. Zadatak u vezi interpelacije, vjeruje, bio je ponovljen s mature iz 2019.

– Rješavala sam prethodne mature i, kao sto sam već napomenula, ova godina je znatno teža od prethodnih. Vremena je bilo dovoljno. U mojoj školi je sve prošlo u redu i u skladu s pravilima. Nadam se minimalno trojci. Pišem još hrvatski A i matematiku B te planiram nastaviti na studiju novinarstva ili komunikologije s filozofijom i kulturom, otkriva Nera.

Izdvojeni članak
matura biologija

Maturante pregazila pitanja na maturi iz Biologije: ‘Nadam se da ću navući tih 18 bodova’

Posebno pohvaljuje svoju profesoricu koja je, s obzirom na to da su umjetnički bazirana škola kojoj politika nije baš zastupljena u drugim predmeta, uložila mnogo truda u pripremanje nekolicine njih koji su izašli na maturu.

Neki maturanti komentirali su kako ih je iznenadio niz od desetak pitanja iz marketinga, koji u školi i nisu baš obrađivali.

– Kao da smo pisali ispit iz poduzetništva, a ne PIG-a, zaključuju.

SUDJELUJTE U ANKETI:

Maturante na PiG-u iznenadio niz pitanja: ‘Kao da smo pisali ispit iz poduzetništva’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap