Pretraga

Maturanti iz MIOC-a polažu ispit zrelosti na drugačiji način: Ni ove godine neće prosipati brašno na norijadi

A- A+

Iako se norijade, proslave posljednjeg dana nastave u srednjoj školi, obilježavaju na mali milijun načina, nešto im je većini zajedničko – gađanje jajima i prosipanje brašna po ulicama. No, da nisu svi oduševljeni idejom bacanja hrane za zabavu već godinama pokazuju maturanti XV. gimnazije, zagrebačkog MIOC-a. I ove će godine umjesto bacanja hrane prikupljati namirnice i humanitarno ih donirati socijalnom dućanu.

MIOC humanitarna akcija poster

Foto: mioc.hr

Dok znatan broj maturanta iz srednjih škola diljem države ne vidi preveliki problem u ‘tradicionalnom’ prosipanju brašna za Norijadu, maturanti XV. gimnazije, zagrebačkog MIOC-a već godinama svoj ispit zrelosti polažu na totalno drugačiji način.

Nekoliko dana uoči i na sam Dan maturanata, poznatijeg kao Norijade, organiziraju humanitarnu akciju – Kilogram hrane za socijalni dućan. Kako su sinoć objavili, jučer i danas, 23. i 24. svibnja prikupljaju u auli škole, da bi sutra, na samu Norijadu, u 13 sati svu prikupljenu hranu i namirnice utovarili u kombi Crvenog križa i tako predali svoju donaciju.

Kako stoji na posterima koje su izvisili u školi i objavili na svojim stranicama, mladi miočani prikupljjaju brašno, šećer, tjesteninu, rižu, ali i ulje te konzerviranu hranu. Uz namirnice prikupljaju i osnovne higijenske potrepštine te sredstva za čišćenje.

Maturanti iz MIOC-a već godinama organiziraju istu humantitarnu akciju, a želja im je, kako navode, odmaknut od ‘ružnog običaja prosipanja hrane po gradskim ulicama i pokazati svoju zrelost, socijalnu osjetljivost i empatiju sa sugrađanima koji u ovim teškim vremenima trebaju pomoć u hrani i korisnici su socijalnog dućana’.


Portal srednja.hr započeo je s projektom Brucoš 101 koji će vas upoznati sa čarima studentskog života. Naučit ćete sve o glavnim konceptima studiranja, a dobit ćete i najvažnije informacije o maturi i upisu na visoka učilišta. O svemu tome moći ćete čuti i na video konferenciji na našem YouTube kanalu koja se održava 27. svibnja s početkom u 10 sati. Pretplatite se na naš newsletter kako biste primali specijalizirane vijesti iz svijeta obrazovanja te kako biste dobili podsjetnik o održavanju konferencije.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap