Pretraga

Maturanti, pozor: Istječe najvažniji rok za sve koji žele pisati ispite na jesenskom

A- A+

Na sam dan objave konačnih rezultata ljetnog roka mature, 20. srpnja, započele su prijave za ispite u jesenskom. Rok za prijavu ispita istječe već ovog petka.

Foto: M. Gelenčir

Točno 20. srpnja za pristupnike koji žele izaći na jesenski rok državne mature otvorena je mogućnost prijave ispita. Tu radnju moguće je obaviti još ovoga petka, jer se rok za prijave zatvara 31. srpnja u 23:59 h.

Izdvojeni članak

‘Rasturili’ maturu iz stranih jezika: Dino, Dina i Matej idu u istu školu i među najboljim su maturantima u 2020.

Podsjetimo, redovni učenici koji su ove godine završili četvrti ili peti razred srednje u Hrvatskoj ispite pišu u svojim školama. Novost od ove godine je da ostali pristupnici mogu birati mjesto pisanja – Zagreb, Slavonski Brod ili Split. Mjesto pisanja odabire se pod poveznicom ‘Moje postavke’, a adresa ispitnoga mjesta bit će vidljiva na stranici pristupnika pod poveznicom ‘Moj raspored’, najkasnije pet dana prije pisanja ispita.

Naknadne prijave, odjave ili promjene prijavljenih ispita, moguće su od 1. do 4. kolovoza, ali samo uz opravdane razloge poput težih zdravstvenih problema u vrijeme prijava ispita, smrti u obitelji, prometne ili druga nesreće i slično.

Učenici koji su ove godine završili četvrti/peti razred u srednjim školama u RH plaćaju samo one ispite na kojima ‘popravljaju’ ocjenu, dakle one koje su položili u ljetnome roku, a ako ih ponovo prijavljuju u jesenskome roku. Učenici koji ponavljaju polaganje ispita jer nisu s uspjehom položili u ljetnome roku, ne plaćaju troškove polaganja ispita u jesenskome roku. Rok za uplatu ispita je 4. kolovoza do 23:59 sati.

Prema kalendaru državne mature 2019./2020. za jesenski rok, ispiti se pišu od 19. kolovoza do 4. rujna, a točan raspored možete vidjeti ovdje.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020/2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2021. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Zadatke s prošle državne mature riješite u našem sustavu za učenje kvizovi.srednja.hr.

Copy link
Powered by Social Snap