Pretraga

Maturanti, provjerite koje kalkulatore smijete, a koje ne smijete koristiti na državnoj maturi

Kako ne bi bilo baš nikakve zabune, NCVVO je objavio popis dopuštenih i nedopuštenih tipova džepnih računala na ovogodišnjim ispitima državne mature iz Matematike, Fizike i Kemije. U tekstu donosimo precizan pregled kalkulatora koje smijete koristiti, ali i onih koji su prepametni ili pak imaju neke druge nedozvoljene dodatke pa njihova primjena nije dopuštena.

Foto: srednja.hr

Pristupnici ispitima državne mature iz matematike, fizike i kemije mogu se pomoći džepnim računalima. No ne bilo kakvim. Da ne bi bilo zabune Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) objavio je popis svih dopuštenih i nedopuštenih kalkulatora.

Tipovi kalkulatora među kojima ima dopuštenih i nedopuštenih jesu Canon, Casio, Citizen, Rebell, Sharp, Texas Instruments, Olympia, Optima i Hewlett Packard. Dobro provjerite popis u tablici ispod, a ukoliko vam se dokument ne prikazuje ispravno, potrebno je osvježiti stranicu.

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.