Pretraga

Maturanti u šoku: Tjedan dana prije mature nema provedenih ispita na stranicama NCVVO-a

A- A+

Maturanti i ostali pristupnici ostali su danas u šoku i nevjerici vidjevši da ispiti s prethodnih rokova državne mature, koje većina njih koristi za pripremu, više nisu dostupni na stranicama Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Da stvar bude gora, nestali su i ispitni katalozi. No, srećom za maturante, NCVVO nije odlučio skinuti ispite s weba, nego su uslijed tehničkih poteškoća izazvanih preuređenjem stranice, ispiti na 4-5 sati nestali sa službenih stranica ove institucije.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Izdvojeni članak

Matura je pred vratima: Preko 700 kandidata odjavilo najpopularniji izborni predmet

Iako NCVVO dakle nije dužan objavljivati provedene ispite (kataloge svakako jest!), baš poput maturanata, iznenadila nas je okolnost da su svega sedam dana prije počeka provedbe državne mature, bez ikakve najave ovi dokumenti nestali.

Stoga smo instituciju koja je zadužena za provedbu državne mature, zamolili za objašnjenje novonastale situacije.

– Obavještavamo vas da stranica sa provedenim ispitima trenutno nije dostupna zbog tehničkih poteškoća u redizajnu stranice. Ista će biti dostupna u najkraćem mogućem roku sa svim provedenim ispitima. Molimo da svim učenicima prenesete informaciju i ispričate se u ime Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Zahvaljujemo se na razumijevanju, poručili su nam nešto prije 14 sati iz NCVVO-a.

Baš kako su i obrazložili u svome odgovoru, iz NCVVO-a su u međuvremenu i ispravili tehničke poteškoće te su sada svi spomenuti materijali, dostupni na njihovim stranicama. 

Podsjetimo, ispiti ljetnog roka mature počinju 3. lipnja, a studijske programe maturanti mogu birati sve do objave konačnih rezultata mature, dakle do 15. srpnja, osim ako visoko učilište nije odredilo drugi rok. Izuzetak su obično studiji za čiji se upis provode dodatne provjere, a rokove prijava tih studija kandidati mogu pronaći na web stranicama fakulteta.

_____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura.

Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap