Pretraga

Maturantica u šoku: Napisala sam 50 riječi više, a napisali su mi da ih nemam dovoljno

A- A+

Rezultati državne mature neugodno su iznenadili jednu od maturantica. Lejla kaže kako je napisala 50 riječi više od minimalne granice, no ocjenjivači su njezin esej na B razini Hrvatskog ocijenili s nula bodova uz obrazloženje da nije napisala dovoljan broj riječi. NCVVO-u se sprema napisati žalbu i nada se da će joj je uvažiti.

Foto: srednja.hr

– Pisala sam B razinu hrvatskog, to je bio test koji me najmanje brine jer znam da sam dosta dobra u tome, no esej su mi ocijenili s 0 bodova, kaže nam zbunjeno Lejla, maturantica Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića iz Poreča.

Našu sugovornicu neugodno su danas iznenadili rezultati državne mature. Naime, očekivala je prolaz, a u rezultatima joj piše da je pala Hrvatski jezik. Iz eseja je dobila nula bodova uz obrazloženje da on sadrži “nedovoljan broj riječi”.

Izdvojeni članak

Objavljeni prvi rezultati mature, poznato i kada izlaze prijevremene rang-liste za upise na fakseve

– Minimalan broj riječi je 350, ja sam imala preko 400. Nije mi je jasno kako mi onda nedostaje dovoljno riječi. Nisam se potpisivala na eseju niti pisala tiskanim slovima, nema razloga da izgubim sve bodove, ističe maturantica.

NCVVO-u se sprema napisati žalbu.

– Žalit ću se zato što smatram da nije u redu da se moj esej od 400 i nešto rijeci ocijeni s 1, kao i onima sto su predali prazan ispit. Nemam prevelika očekivanja od toga, jer su strogi oko ocjenjivanja, ali vrijedi pokušati, iskreno će naša sugovornica.

Izdvojeni članak
državna matura ocjena

Rok traje samo 48 sati: Provjerite kako se žaliti na bodovanje ispita mature

Sve ostale predmete je prošla i zadovoljna je ocjenama koje je dobila. Otkriva nam i kako planira upisati Sestrinstvo na Zdravstvenom veleučilištu.

– Hrvatski mi je u četvrtom razredu baš išao i ovo mi je bas šok. Mislim da ocjenjivanje u nekim situacijama definitivno nije fer, zaključuje Lejla.

Maturantica u šoku: Napisala sam 50 riječi više, a napisali su mi da ih nemam dovoljno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap