Pretraga

Maturantski bunt urodio plodom: Norijada će se održati u odavno poznatom terminu

A- A+

Tijekom jučerašnjeg dana naš su inbox preplavile poruke ogorčenih vinkovačkih maturanata. Naime, na Facebook stranici Gradski portal Cibalia.info objavljeno je kako se zbog finala Hrvatskog kupa, norijada u tom gradu s 22. svibnja pomiče na 18. svibnja. Nakon pobune maturanata, gradonačelnik Ivan Bosančić najavio je kako će vinkovački učenici ipak ‘noriti’ kada i ostatak Hrvatske.

Norijada 2017 foto: Ivan Božić|srednja.hr

Dio programa norijade u Vinkovcima trebao se održati na gradskom stadionu, na kojemu se dan poslije, 23. svibnja, održava finale Hrvatskog kupa, kada će snage odmjeriti Dinamo i Hajduk. Na Facebook stranici Gradski portal Cibalia.info najavljeno je kako se upravo iz tog razloga norijada pomiče na 18. svibnja.

Izdvojeni članak
foto: Ivan Božić|srednja.hr

Učenici revoltirani: Zbog utakmice Hajduk-Dinamo odgođena im je norijada!

Nekoliko sati od inicijalne objave, žestoke pobune maturanata i revoltiranih građana, na istoj je stranici objavljeno kako će se u petak, 11. svibnja, održati sastanak s ravnateljima škola oko termina norijade. U povijesti izmjene objave ipak je ostalo vidljivo da se norijada u Vinkovcima nikako neće održati nakon 20. svibnja zbog derbija Hajduk-Dinamo.

No, vinkovački maturanti na svoju norijadu, čiji je datum bio poznat već godinu dana, nisu dali. Tijekom večeri na Facebooku se pojavio i event pod nazivom ‘Bojkot norijada 18.5.2018.’, u kojemu je nekoliko stotina učenika ‘odraslima’ jasno dalo do znanja da norijade u Vinkovcima neće biti na taj datum.

Pritisak maturanata urodio je plodom – tijekom jutra gradonačelnik Vinkovaca, Ivan Bosančić, putem svoje službene Facebook stranice najavio je kako će tamošnji maturanti ‘noriti’ kada i ostatak Hrvatske.

– Dragi maturanti! Ovogodišnja Norijada će se održati 22. svibnja 2018. godine, ali zbog održavanja utakmice finala hrvatskog Kupa, mjesto održavanja koncerta neće moći biti kao i dosadašnjih godina pomoćni stadion HNK Cibalie, već će se morati pronaći druga lokacija koja će se dogovoriti na sastanku s ravnateljima srednjih škola i predstavnicima učenika koji će se održati u petak 11. svibnja 2018. godine, poručuje gradonačelnik Bosančić.

Za sve dodatne informacije o norijadi, ali i maturi, pratite naš Facebook page Maturanti 2018.

Copy link
Powered by Social Snap