Pretraga

Medicinski objavio datum prijemnog: Provjerite kako ćete prikupljati bodove za upis

A- A+

Medicinski fakultet u Zagrebu jedan je od onih koji za upise provode prijemni ispit. Testiraju se znanja potrebna za nastavak obrazovanja u području medicine iz tri predmeta – biologije, fizike i kemije. Poznat je i datum pisanja tog ispita.

Medicinski fakultet/ foto: Ivan Klindić / www.ivanklindic.info

Prijemni na Medicinskom fakultetu u Zagrebu održat će se 10. srpnja 2021. Kako smo već pisali, osim što učenici odabiru studij u sustavu Postani student, posebno se moraju u aplikaciji na linku prijaviti i za sam razredbeni postupak.

Provjeravaju se znanja iz tri predmeta, prijemni čini većinu bodova

I ove se godine na studij medicine u Zagrebu opisuje ukupno 300 studenata. Pravo pristupanja prijemnom ispitu imaju pristupnici koji su u propisanom roku prijavili studijske programe, poslali liječničku potvrdu i izjavu te podmirili obvezu plaćanja troškova polaganja ispita. Troškovi naknade za polaganje ispita za sve pristupnike uplaćuju se Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u iznosu od 300 kn.

Na samom prijemnom ispitu provjeravaju se znanja iz biologije, fizike i kemije potrebnih za nastavak studija medicine.

– Razredbeni prag za upis na studij medicine iznosi 330 bodova, tj.  55% od ukupno 600 bodova koje je moguće ostvariti na temelju testa provjere znanja. Prag po svakom predmetu iznosi 40%, odnosno 16 točno riješenih zadataka, stoji u opisu prijemnog.

Izdvojeni članak

Nije dovoljna prijava u Postani student: Maturanti koji žele na Medicinski moraju obaviti važnu radnju

400 bodova za uspjeh u školi i na maturi

Ukupan broj bodova koji se može ostvariti prilikom upisa je 1.000, a osim 600 bodova koji se mogu ostvariti na prijemnom, na temelju uspjeha u školi pristupnik može ostvariti još 160 bodova. Dodatnih maksimalno 240 bodova moguće je ostvariti na ispitima državne mature:

  •  hrvatski jezik – razina A – do 100 bodova
  •  matematika – razina A – do 40 bodova
  •  engleski jezik – razina A – do 100 bodova

Na temelju dodatnih učenikovih postignuća ne dodijelju se bodovi na upisima. Sva dodatna dokumentacija također se učitava u aplikaciju koj aje spomenuta u uvodu teksta i to do 30. svibnja 2021., a detalje o tome koje je dokumente potrebno dostaviti možete pronaći ovdje.

Medicinski objavio datum prijemnog: Provjerite kako ćete prikupljati bodove za upis
Share via
Copy link
Powered by Social Snap