Pretraga

Ministarstvo branitelja maturantima dijeli po 2.000 kuna za pripreme ispita

A- A+

Javni poziv za sufinanciranje jednog pripremno tečaja za ispit državne mature ili prijemni ispit za fakultete raspisalo je Ministarstvo hrvatskih branitelja. Određene kategorije maturanata moći će tako dobiti jednokratnu pomoć u iznosu od 2.000 kuna.

Foto: srednja.hr

Pravo sufinanciranja priprema za maturu ili prijemni ispit iz budžeta Ministarstva branitelja, imat će djeca smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djeca zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata; djeca HRVI iz Domovinskog rata; djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata te osobno HRVI iz Domovinskog rata i hrvatski branitelji iz Domovinskog rata.

Izdvojeni članak

Doznajte koliko je prijava stiglo na natječaj za braniteljsku stipendiju

Povrat sredstava do 2.000 kuna 

– Sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2017./2018. za spomenute osobe odnosi se na povrat sredstava do iznosa od najviše 2.000,00 kuna, a koje je polaznik pripremnog tečaja uplatio pravnom subjektu ovlaštenom za obavljanje djelatnosti -organizatoru pripremnog tečaja, stoji u javnom pozivu. 

Djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata mogu ostvariti pravo na povrat troškova priprema bez obzira na prihode kućanstva, dok ostale poviše navedene skupine pravo sufinanciranja ostvaruju samo ako po članu kućanstva ne ostvaruju prihode više od 1.995,60 kuna.

Izdvojeni članak

Braniteljske stipendije prepolovljene u samo par godina, ali zbog toga nitko ne diže šator

Potrebna dokumentacija 

Kako biste ostvarili pravo na povrat troškova priprema, potrebno je Ministarstvu hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb (s naznakom –Povjerenstvo za razmatranje zahtjeva za sufinanciranje troškova pripremnih tečajeva), poslati sljedeće dokumente: 

  • popunjen obrazac zahtjeva (dostupan na dnu članka), 
  • dokaz o braniteljskom statusu, 
  • otisnuti ispunjeni on-line obrazac prijave za polaganje državne mature i prijave na studijske programe ili potvrda o upisu u završni razred srednje škole u školskoj godini 2016./2017. ili preslika maturalne svjedodžbe, 
  • dokaz o podmirenju troškova pripremnog tečaja, 
  • potvrde nadležne Porezne uprave o visini dohotka za 2016. godinu za sve članove kućanstva starije od 15 godina uključujući i podnositelja zahtjeva, 
  • potvrde Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje o ukupnom iznosu mirovine ostvarene u 2016. godini odnosno potvrdu da pojedini član kućanstva nije korisnik mirovine, 
  • preslika kartice tekućeg računa ili zaštićenog računa (s upisanim IBAN-om) na koji će se izvršiti uplata povrata sredstava, 
  • preslika osobne iskaznice korisnika računa.             

Detalje o potrebnoj dokumentaciji i postupku prijave možete saznati u dokumentu koji slijedi.
Natječaj je otvoren do 7. srpnja, a iz Ministarstva branitelja poručuju kako se zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom kao i nepravodobni zahtjevi neće se razmatrati, te ne postoji mogućnost naknadne nadopune dokumentacije.

Javni Poziv Za Sufinanciranje Pripremnih Tečajeva 2017_2018 by srednja.hr on Scribd

Obrazac Zahtjeva Za Sufinanciranje Pripremnog Tečaja 2017_2018 by srednja.hr on Scribd

Copy link
Powered by Social Snap