Pretraga

Ministarstvo obrazovanja i Marin Soljačić sutra novačano nagrađuju 22 najbolja maturanta

A- A+

Naporno su učili i vježbali za svoja postignuća, a sada će uz bezbrižni odmor do studija, dobiti i džeparac za uživanje u slobodnom ljetu. Sutra (21. srpnja) u 11 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja novčano će biti nagrađeno 22 maturanta, koja su pokazala najviše znanja na ljetnom roku ovogodišnje državne mature. Uz Petra Sumana, kojeg će naš ugledni znanstvenik s MIT-a Marin Soljačić financijski pogurati s 5.000 dolara, još 21 najboljeg, nagradit će MZO.

Petar Suman; privatna fotografija

No, radi napetosti u iščekivanju sutrašnje pressice, Ministarstvo u priopćenju odaslanom medijima otkriva još samo jedno ime, dok će preostali laureati biti predstavljeni na samoj konferenciji.

Izdvojeni članak

Double-double: Najbolji maturant 2017. i dobitnik 5.000 dolara je Petar Suman

Dakle, nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, osvojio je Petar Suman iz Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu ostvarivši najbolji rezultat na ispitima iz Matematike, Fizike i Hrvatskoga jezika na višoj (A) razini.

Novčanim iznosom od 5.000 kuna i posebnim priznanjem Ministarstvo će nagraditi učenika Karla Valentina Cihlara, koji je ispite iz Matematike i Fizike također riješio 100 posto, ali je pisao ispit iz Hrvatskog jezika na osnovnoj (B), što ga je na kraju koštalo bitke za 5.000 dolara. No, mislimo da će mu ovih 5.000 kuna biti zadovoljavajuća utjeha.

Za izniman rezultat iz ispita Hrvatskoga jezika, Matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradit će 20 maturanata i to novčanim iznosom od 2.500 kuna te posebnim priznanjima za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017.

Kao što rekosmo, imena učenika bit će objavljena na samom proglašenju, dok će nagrade uručiti Marin Soljačić te ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

 

Ministarstvo obrazovanja i Marin Soljačić sutra novačano nagrađuju 22 najbolja maturanta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap