Pretraga

Na maturi iz Psihologije lani su dominirale jedinice: Evo kako se prijaviti za besplatne pripreme

A- A+

Prema podacima Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, ispit mature iz Psihologije ove je godine prijavilo oko 3.500 maturanata. Jedan je to od popularnijih izbornih predmeta, ali maturanti na njemu ostvaruju poprilično loše rezultate. Lani je tako najčešća ocjena bila – nedovoljan. U pomoć ovogodišnjim pristupnicima priskaču zadarski studenti koji organiziraju besplatne pripreme za Psihologiju.

Foto: M. Gelenčir

Studenti studija psihologije na Sveučilištu u Zadru okupljeni u Udrugu studenata ‘Kasper’ i ove godine organiziraju besplatne pripreme za maturu iz Psihologije. Budući da će se zbog epidemiološke situacije one održati na platformi Zoom, priključiti im se mogu maturanti iz čitave Hrvatske.

Studenti se prijavljuju online

– Odlučili smo organizirati besplatne pripreme za maturu iz Psihologije zato što je, iz godine u godinu, jedan od najpopularnijih izbornih predmeta. Tomu pridonosi i činjenica da ju je samo ove godine prijavilo čak 3.580 kandidata. Unatoč velikom interesu i popularnosti, prošle godine je najčešća ocjena na ispitu bila jedinica, a prosječna ocjena 2,4. Pripreme će provoditi studenti preddiplomskog i diplomskog studija Odjela za psihologiju Sveučilišta u Zadru, kaže nam studentica Jasna Duranović iz Udruge ‘Kasper’.

Studenti koji žele sudjelovati na ovim besplatnim online pripremama za Psihologiju moraju se prethodno prijaviti za njih putem Google obrasca na poveznici. Poželjno je da tu radnju obave do 5. ožujka, ali je otvorena i mogućnost kasnije prijave.

– Kada saznamo okviran broj sudionika, na e-mail adrese će svi prijavljeni dobiti detalje u vezi provedbe priprema i predavanja, kaže nam Jasna.

Izdvojeni članak
matura fizika

Studenti PMF-a nude besplatne pripreme za ispit mature na kojem učenici imaju najlošije ocjene

Predavanja kreću početkom ožujka

Prva predavanja započinju već 6. ožujka, a pripremama će biti obrađeno gradivo iz svih devet područja koji su određeni ispitnim katalogom NCVVO-a: psihologija kao teorijska i primijenjena znanost, biološke osnove ponašanja, osjeti i percepcija, emocije i motivacija, pamćenje i učenje, inteligencija i stvaralaštvo, razvojna psihologija, ličnost i psihički poremećaji te socijalna psihologija. Ovako izgleda raspored:

  • 6. ožujka – Uvod u psihologiju (Tena Horvat)
  • 13. ožujka – Biološka psihologija (Marijana Arbunić)
  • 20. ožujka –  Osjeti i percepcija (Marijana Arbunić)
  • 27. ožujka – Učenje i pamćenje (Jasna Duranović)
  • 10. travnja – Ličnost i poremećaji (Veronika Komšo)
  • 17. travnja – Emocije i motivacija (Marko Galić)
  • 24. travnja – Inteligencija i mišljenje (Marea Biočić)
  • 8. svibnja – Razvojna psihologija (Stella Eleonora Soldat)
  • 15. svibnja – Socijalna psihologija (Ana Bubrić i Anamarija Šesnić)

– Nadamo se da će naše pripreme pomoći maturantima za shvaćanje, povezivanje i primjenu stečenog znanja te da će uz našu pomoć ostvariti visok uspjeh na ovogodišnjoj maturi iz psihologije, zaključuju zadarski studenti.


Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2021. i u grupi Maturanti 2020./2021. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Za maturu se možete pripremati kroz pitanja s prošlih ispita u kvizovi.srednja.hr, gdje smo pokrenuli posebnu grupu za maturante kojoj se možete pridružiti ovdje.

Na maturi iz Psihologije lani su dominirale jedinice: Evo kako se prijaviti za besplatne pripreme
Share via
Copy link
Powered by Social Snap