Pretraga

Ima nade za sve koji nisu stigli prijaviti prijemni na Filozofskom: Produljen je rok

A- A+

Maturanti koji žele upisati neki od studija Filozofskog fakulteta u Zagrebu moraju proći prag na prijemnom ispitu, odnosno testu intelektualnih sposobnosti. Zbog interesa maturanata produžen rok za prijavu tog prijemnog ispita.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Test intelektualnih sposobnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu održava se u subotu 29. lipnja 2019., a rok za njegovu prijavu s 31. svibnja produljen je na 6. lipnja, priopćili su s fakulteta.

Izdvojeni članak

Pozor, maturanti! Osim zbog varanja, ispit mature poništava se u još jednom slučaju

– Zbog većeg broja upita o mogućnosti naknadne prijave za testiranje, produžen je rok za prijavu. Naknadne prijave primat će se do uključivo četvrtka 6. lipnja 2019. Ispunjene obrasce za prijavu s potrebnim prilozima treba predati u Info-centru Filozofskog fakulteta, radnim danom od 9 do 14 sati ili ih poslati poštom zaključno s četvrtkom 6. lipnja 2019. na adresu Filozofskog fakulteta (Prijava za testiranje, Ivana Lučića 3, 10000 Zagreb). Potvrdu o primitku prijave za testiranje dobit ćete povratno poštom na adresu koju ste naveli na predanim dokumentima ili ju možete preuzeti u Info-centru od idućeg dana nakon predaje prijave. Ako vam potvrda o primitku prijave za testiranje ne dođe poštom, tada ju trebate preuzeti najkasnije na dan testiranja, dva sata prije početka testiranja u Info-centru Filozofskog fakulteta (29. lipnja 2019. do 10.00 sati), poručuju s Filozofskog.

Jasno, za testiranje se mogu prijaviti samo oni pristupnici koji su u sustavu Postani student prijavili neki od studija na Filozofskom fakultetu. Test intelektualnih sposobnosti temelji se na primjeni testa od više vrsta zadataka neverbalnog i verbalnog tipa. Razredbeni prag na testu intelektualnih sposobnosti iznosi 20% od ukupnog broja bodova testa. Pristupnik koji na testu ne prijeđe razredbeni prag od 20% isključuje se iz daljnjeg razredbenog postupka.

Točan raspored testiranja po lokacijama i dvoranama bit će objavljen nakon završetka prijava na internetskoj stranici Filozofskog fakulteta.

____________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.