Pretraga

Najbolji na maturi: Završili MIOC pa razvalili višu razinu matematike

A- A+

Ivana Fumiš i Mihael Marović bivši su učenici XV. gimnazije u Zagrebu koji su dokazali kako se A razina matematike na državnoj maturi može riješiti bez greške. Potonji čine ’22 veličanstvenih’ kojima su prilikom objave rezultata državne mature u prostorijama MZOS-a upućene čestitke te tablet računalo kao poklon za zavidan 100-postotni uspjeh na ljetnom roku mature. Evo što o svojim rezultatima govore Ivana i Mihael te koje fakultete planiraju upisati.

Srednja.hr: Ivan Porin Tolić, Eduard Edi Jerković, Katarina Škrlec, Dajana Jerončić, Ivana Fumiš i Mihael Marović

Sad već bivši učenici razvikane XV. gimnazije u Zagrebu, Ivana Fumiš i Mihael Marović svojim su rezultatima državne mature pokazali kako se matematika ipak ne bi trebala smatrati tolikim baukom. Spomenuti maturanti su na ljetnom roku ostvarili 100 posto na A razini iz matematike te postali dio ’22 veličanstvenih’, to jest postali dio najboljih pristupnika ovogodišnje mature. U Velikoj dvorani MZOS-a uručena im je nagrada kao i čestitke, a impresivne rezultate mogu zahvaliti samostalnom trudu i kontinuiranom radu.

Izdvojeni članak

Intervju s novim ravnateljem MIOC-a: ‘Školi treba cijeli ravnatelj no želim i dalje predavati’

Ispiti nisu bili teži od prošlogodišnjih

Maturantica zagrebačkog MIOC-a Ivana Fumiš je kao i većina najboljih ovogodišnjih maturanata vjerovala usvojenom znanju te se pripremala samostalno u kući. Osim matematike, Ivana je imala jako visoke postotke rješivosti i iz ostalih ispita kojima je pristupila. Iz fizike i biologije ima čak 97 posto točnih odogovora, engleskog jezika i kemije 83 posto, a iz hrvatskog 86.

– Nisam se jako iznenadila rezultatima i nisam pretjerano obraćala pažnju na bodovne pragove, izjavila je maturantica. Jedna je od rijetkih koja je odgodu ispita iz hrvatskog jezika shvatila kao pozitivnu stvar jer je imala više vremena za učenje.

Planira upisati Medicinski fakultet u Zagrebu jer mislim da bi upravo na tom području bila izvrsna. U usporedbi s prošlogodišnjim ispitima, smatra kako ove godine zadaci nisu bili teži, a budućim generacijama poručuje da ne uče u zadnji čas, nego trebaju učiti kontinuirano i ozbiljno.

Izdvojeni članak

Najbolji na maturi: ‘Zbog hrvatskog je trebalo odgoditi polaganje ostalih ispita državne mature’

Državni prvak lako matematiku riješio bez greške

– Inače sam jako dobar u matematici pa sam samo malo pogledao prošlogodišnje ispite i tako je izgledala moja priprema, potvrdio je Mihael ono što i većina drugih nagrađenih maturanata. Budući da je državni prvak iz matematike nije ni razmišljao u upisivanju privatnih priprema niti je pohađao one koje je škola organizirala.

Državni prvak iz matematike i jedan od najboljih prstupnika ovogodišnje mature misli da je olakotna okolnost ta što je pohađao gimnaziju, a odlične ocjene pokupio je i iz kemije te B razine engleskog jezika. Želja mu je upisati FER, iako je neko vrijeme razmišljao i o PMF-u.

Najbolji na maturi: Završili MIOC pa razvalili višu razinu matematike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap