Pretraga

Naježit ćete se kad ovo čujete: Poznatu pjesmu maturanti preradili u himnu generacije

A- A+

Za malo manje od dva mjeseca oko 40 tisuća učenika oprostit će se od svog srednjoškolskog života. Maturalne zabave u nekim su dijelovima Hrvatske već ‘odrađene’, a u drugima su već krenule pripreme za norijadu. Maturanti V. gimnazije ‘Vladimir Nazor’ Split od škole su se odlučili oprostiti obradom jedne poznate pjesme.

Screenshot: YouTube

Učenici V. gimnazije ‘Vladimir Nazor’ Split od svoje su se škole odlučili oprostiti na poseban način – poznatu pjesmu grupe Dalmatino, ‘Božić bijeli’, pretvorili su u himnu o svojoj školi koju su naslovili ‘Hvala Vlado’.

– Sad nas vani čeka život ludi, ali za nas ne bojte se ljudi jer je Nazor bio naša vodilja, naša zvijezda koja će nam uvijek svijetlit’ dane, sate i minute. Hvala Vlado, ova pjesma neka bude za tebe, samo je dio stihova koje su učenici posvetili svojoj, uskoro bivšoj školi.

Himnu školi maturanti su upakirali u simpatičan spot snimljen na lokacijama diljem Splita, a u kojemu je prikazana šetnja učenika do škole. Kako sve to izgleda i zvuči, doznajte u videu koji slijedi.

Inače, ovo nije prvi puta da su se učenici splitske V. gimnazije od škole oprostili obradom poznate pjesme u himnu. Isto je učinila i prošlogodišnja generacija maturanata, koja se od škole oprostila obradom pjesme ‘Dogodila se ljubav’, o čemu više možete čitati ovdje.

___________________________________________________________

Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu Državna matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.

Naježit ćete se kad ovo čujete: Poznatu pjesmu maturanti preradili u himnu generacije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap