Pretraga

Najmaturant: Joško Bilandžić iz 5 predmeta ostvario rezultat 95 posto ili više

A- A+

Da se rad i trud itekako isplate, živi je dokaz maturant II. gimnazije Zagreb, Joško Bilandžić. Je li Joško najbolji maturant ove generacije, procijenite sami. Mi ćemo vam samo kazati da je na čak pet predmeta mature ostvario rezultat 95 posto ili više. Iz dva predmeta, fizike i biologije najbolji je u ovoj generaciji maturanata.

Facebook; Joško Bilandžić

Iako rezultati koje je NCVVO objavio još uvijek nisu konačni, lijepe vijesti se brzo šire, pa je tako do nas došla ona da se u zagrebačkoj II. gimnaziji ‘skriva’ genije, maturant koji je iz čak pet predmeta- fizike, biologije, kemije, hrvatskog i matematike, ostvario rezultat 95 posto ili više.

Šest predmeta na maturi – šest petica

Joško Bilandžić ukupno je na maturi pisao 6 predmeta, a ‘najlošiji’ rezultat imao je iz engleskog jezika, na kojemu je točno riješio 93 posto ispita. Najbolje rezultate ostvario je na maturi iz fizike i biologije te je sa 100 i 95 posto riješenosti u oba predmeta zauzeo prvo mjesto u generaciji po broju bodova.

– Nadao sam se dobrim rezultatima, ali ne ovako dobrim. Ipak sam ostao malo iznenađen kada sam vidio koliko sam uspješno riješio testove, kazao nam je Joško.

Unatoč činjenici da je prvi u generaciji po postotku riješenosti ispita, priznaje kako mu je ipak najteža bila biologija. Zbog promjene strukture ispita, kaže, on i njegovi kolege ostali su malo iznenađeni nekim pitanjima.

Ali ovako dobri rezultati ne padaju s neba, a Joško je itekako bio svjestan da će za njih morati zagrijati stolicu.

– Fiziku, kemiju i biologiju sam počeo ponavljati preko zimskih praznika, a ostala tri predmeta sam počeo učiti kada je nastava završila. Najviše sam učio za ispit iz biologije, otkriva nam Joško.

‘Želim postati liječnik i svojim znanjem spašavati tuđe živote’

Joškov trud, rad i volja isplatili su se – od jeseni će upisati Medicinski fakultet u Zagrebu i tako ostvariti svoj dječački san da jednoga dana postane liječnik.

– Od malih nogu želim postati liječnik i svojim znanjem spašavati tuđe živote tako da mislim da mi je to uvijek bio najveći motiv za učenje. Naravno, i ljubav prema znanju igra ulogu, odgovara nam Joško na pitanje odakle crpi motivaciju.

Nije samo matura ono u čemu Joško bilježi izvrsne rezultate. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja sudjelovao je na čak šest državnih natjecanja iz matematike, biologije i kemije, te na desetak županijskih. Najbolje je rezultate ostvario na državnom natjecanju iz biologije u prvom razredu, kada je bio drugi te u trećem razredu kada je zauzeo prvo mjesto.

– Obitelj i prijatelji jako su ponosni i sretni jer znaju koliko sam truda uložio tijekom ove četiri godine, otkrio nam je Joško za kraj.