Pretraga

[Najmaturant] Karlo Semenić: ‘Raduju me novi izazovi na fakultetu i što ću učiti samo ono što volim’

A- A+

Riješivši sto posto ispit iz Fizike na državnoj maturi te ostale predmete uključujući i Kemiju i Biologiju iznad 90 posto, Karlo Semenić, sada već bivši učenik II. gimnazije u Zagrebu postao je jedan od najboljih maturanata u Hrvatskoj prema rezultatima državne mature.

U razgovoru za Srednju.hr otkriva kako mu nijedan predmet nije predstavljao problem, a sve zadatke s lakoćom je riješio. Iako nije očekivao toliki uspjeh iz Hrvatskoga i Engleskoga jezika, Zagrepčanin se uspjehu iz Fizike nadao.

Pripremati se treba cijelu godinu

Za državnu maturu kaže, dosta se pripremao, ali bitno je da se na vrijeme krene s ponavljanjem. 

– Pripremao sam se dosta za državnu maturu, ali bitnije od toga je raditi kroz sve godine jer onda je lakše pa treba samo ponoviti sve, kaže nam Karlo koji priznaje više voli prirodne predmete. 

Karlo će od jeseni krenuti na Prirodoslovno – matematički fakultet i priznaje da ne voli jezične predmete premda je i iz njih na maturi ostvario zavidan rezultat. 

– Obožavam prirodne predmete. Matematika, Fizika, Kemija, Biologija to su predmeti koje zaista obožavam učiti. Ne volim jezične predmete i baš sam se iznenadio kad sam vidio da sam ih na državnoj maturi riješio mnogo bolje nego što sam očekivao, otkriva budući brucoš. 

Karlo je uz stopostotnu riješenost Fizike, za izborne predmete uzeo i Biologiju i Kemiju. Kaže, nije mu bilo teško, a upitali smo ga i za svima omraženi zadatak o pelikanu iz Biologije.

-Ispit iz Biologije nije bio lagan i moram priznati kako je bio mnogo teži u odnosu na prošle godine. Iskreno, zadatak o pelikanu samo sam preletio, čak se više ni ne sjećam što sam odgovorio, iskren je Karlo.

Izdvojeni članak

[Najmaturant] Triatlonac Denis Pleše ne može se ni sjetiti gdje je sve prvi pri upisu

PMF prevagnuo nad medicinom 

Budući da je odličan učenik, izbor fakulteta predstavljao mu je veliki problem. Nije se kaže, znao odlučiti što želi premda je jasno znao što ne želi to su društveni predmeti. 

– Htio sam upisati medicinu i to sam želio do samog kraja, ali na kraju sam se odlučio za matematiku na PMF-u. Nekako mi je Matematika bliža, nije za mene rad s ljudima, simpatično kaže Karlo kojem je u užem izboru bila i Molekularna biologija i FER. 

U slobodno vrijeme Karlo svira gitaru i to mu predstavlja zadovoljstvo kad se odmara od rješavanja zadataka. Sam je naučio svirati i kaže, kako ne svira u bendu već za svoj gušt. Srednja škola neće mu pretjerano nedostajati i veseli se što će se sada moći fokusirati isključivo na predmete koji ga zanimaju. 

– Malo mi je žao zbog prijatelja, ali vjerujem kako ćemo se i nakon srednje škole nastaviti družiti. Raduju me novi izazovi jer ne volim rutinu i veselim se promjenama, a fakultet ih definitivno donosi, zaključuje najmaturant Karlo.

Pročitajte i ostale tekstove o ovogodišnjim iznimnim maturantima:

Najmaturant: Joško Bilandžić iz 5 predmeta ostvario rezultat 95 posto ili više

[Najmaturant] Svestrani Ilan Nestić na maturi imao 100 posto na ispitu Psihologije

[Najmaturant] Marijan ostvario 100 posto iz dva predmeta i otkrio tajnu svog uspjeha 

[Najmaturant] Triatlonac Denis Pleše ne može se ni sjetiti gdje je sve prvi pri upisu

Najmaturant Splićanin Krunoslav rasturio maturu pa upisao Matematiku na Sveučilištu u Engleskoj