Pretraga

[Najmaturant] Triatlonac Denis Pleše ne može se ni sjetiti gdje je sve prvi pri upisu

A- A+

Da rasturi srednju školu bilo mu je dovoljno učiti po dva sata dnevno, a za državnu maturu se ipak dodatno spremao. Uz sve to je stigao položiti vozački ispit i pobjeđivati na triatlonu. Maturu je položio s četiri petice i jednom četvorkom pa je na čak sedam studija prvi na listi za upis. Odlučio se za farmaciju, a nakon fakulteta plan mu je otići iz Hrvatske jer drži da si vani može stvoriti bolje uvjete za život.

Učenik Gimnazije Fran Galović Denis Pleše (18) rasturio je na ovogodišnjoj maturi. S četiri petice i četvorkom iz hrvatskog završio je kao kao prvi na listi pri upisu na čak sedam studija, piše  web portal epodravina.hr.

Uz dva sata učenja dnevno trenira po 20 sati tjedno

– Upisao sam faks koji mi je bio prvi izbor, farmaciju. Na njoj sam bio prvi na listi kao i na još šest fakulteta: Biotehnologiji, Prehrambenoj tehnologiji, Medicinskoj biokemiji, Nutricionizmu, i tu je Denis zastao, ne mogavši se sjetiti svih fakulteta na kojima je bio na vrhu lista.

Mladi Koprivničanac objasnio je kako mu u uspjehu pomaže kvalitetna organiziranost i disciplinirano izvršavanje svih obaveza. Uz redovito učenje Denis Pleše trenira po 20 sati tjedno, a kao maturant je položio i vozački ispit.

– Da bih stigao tri-četiri sata treninga dnevno odraditi uz školu, morao sam izraditi točan raspored i držati se toga. Teško će mi se dogoditi da nešto ne stignem obaviti, a čak imam i svoje slobodno vrijeme, rekao je Denis.

Kroz triatlon shvatio koliko je lagano učenje

Upravo mu zgusnuti raspored omogućava disciplinirano obavljanje svih obveza pa dovoljno vremena ima i za lijepe trenutke sa svojom djevojkom. Ističe kako mu je u učenju puno pomoglo i iskustvo koje je stekao kroz triatlon.

Nakon što je iskusio napor koji je potreban za 750 metara plivanja, 20 kilometara bicikliranja pa pet kilometara trčanja, shvatio je koliko je učenje zapravo lagano i zabavno.

– Kod mene sve savršeno funkcionira i opušten sam. Nemam osjećaj da išta propuštam i da nemam društveni život. Čak se zimi zna dogoditi kad umjesto 20 sati treninga tjedno imam oko 14, pa bih imao viška vremena u kojem bih se, bez striktnog rasporeda, izgubio, a tek tad bi došlo do odgađanja obveza koje bih radio zadnji tren, otkrio je Denis kako mu višak vremena samo stvara probleme.

Izdvojeni članak

[Najmaturant] Riješio fiziku i matematiku bez greške pa sada daje recept kako da vi to postignete

Učenje mu dođe kao odmor od teškog fizičkog napora

Osim toga, kroz trening se ispuca i prazni stres ili sličnu negativnu energiju, a učenje mu dođe kao odmor od teškog fizičkog napora.

Tijekom studija ipak će mu primarno biti polaganje ispita i rješavanje ostalih fakultetskih obveza.

– Zasad ću se triatlonom baviti iz gušta, a Ironman će pričekati do tridesetih. Nakon fakulteta definitivno planiram otići van, jer držim da si izvan Hrvatske mogu stvoriti bolje uvjete za život. Nemam namjeru nakon pet godina najtežeg faksa u zemlji do penzije raditi u ljekarni, kaže mladi i ambiciozni Denis Pleše za web portal epodravina.hr.

Pročitajte i ostale tekstove o ovogodišnjim iznimnim maturantima:

Najmaturant: Joško Bilandžić iz 5 predmeta ostvario rezultat 95 posto ili više

[Najmaturant] Svestrani Ilan Nestić na maturi imao 100 posto na ispitu Psihologije

[Najmaturant] Marijan ostvario 100 posto iz dva predmeta i otkrio tajnu svog uspjeha

Share via
Copy link
Powered by Social Snap