Pretraga

[Najmaturantica] Ema je od ministra Šustara dobila čestitku nakon govora

A- A+

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta dodijeljena su priznanja za 30 najboljih maturanata, dok je Nikola Jalšenjak ovogodišnji dobitnik nagrade Marin Soljačić vrijedne 5.000 dolara. Najboljima, njihovim profesorima i roditeljima obratila se maturantica III. gimnazije Split Ema Slapničar koja se zahvalila svojim profesorima na trudu, Marinu Soljačiću i ministarstvu. U govoru je izrazila nadu da će ministarstvo i država u budućnosti također znati prepoznati kvalitetu mladih, osobito kada budu izlazili na tržište rada. Ministar ju je odmah nagradio s thumbs up što možete vidjeti u videu.

foto: Marko Matijević|srednja.hr

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] 30 najboljih maturanata 2016. godine dobili priznanja

Na kratki, ali vrlo jasni govor maturantice Eme Slapničar tehnički ministar Predrag Šustar nije imao druge nego joj čestitati. Što je i drugo mogao kada se maturantica III. Gimnazije iz Splita zahvalila državi što ih se sjetila prepoznati te se nada da će isto napraviti kada izađu na tržište rada. S obzirom na ovlasti tehničkog ministra, nije imao druge nego nasmijati se i pokazati thumbs up. Nakon ceremonije kratko smo porazgovarali s Emom koja je upisala Medicinski fakultet u Splitu.

– Koncept državne mature je po meni dobro osmišljen, ali provedba je jako stresna za sve učenike koji nemaju izravan upis na fakultet, a to su gotovo svi. Postoji samo jedna šansa na kojem se treba pokazati jesi li dovoljno dobar ili ne. Jednom kada se napiše, nema mjesta za popravak. Preveliki pritisak je to na jedan ispit što prati i puno stresa. Doduše, ove godine je bila dobra izvedba, nije bilo curenja informacija i to je ono što mi se sviđa, poručila je nagrađena maturantica Ema Slapničar.

Medicina u Splitu bila joj je prvi izbor, a nije imala direktan upis jer takvo nešto ne postoji na spomenutom fakultetu. Otkrila nam je kako se pripremala za ispit.

Izdvojeni članak

[Najmaturant] Iako je Marin najbolji u generaciji iz hrvatskog jezika, upisao je biologiju na PMF-u

– Nisam išla na pripreme izvan škole, sve sam sama učila jer sam vjerovala u svoj potencijal. Međutim, iz škola u kojima profesori nisu toliko orijentirani prema maturi treba im dosta samostalne pripreme ili kako to većina radi, grupne pripreme, mišljenja je Ema.

Sada već brucošica Medicinskog fakulteta od svojeg fakulteta očekuje puno, a dogovorili smo se za novi razgovor kada ga završi, da vidimo je li ispunio očekivanja.

– Čula sam puno dobrih stvari te očekujem da će ispuniti ta dobra očekivanja. Malo će biti teško, ali za to se pripremam, rekla je studentica Medicinskog fakulteta u Splitu Ema Slapničar.

Pročitajte i ostale tekstove o ovogodišnjim iznimnim maturantima:

[Najmaturant] Uvažili mu prigovor pa iz kemije ostvario maksimalan broj bodova

[Najmaturantica] Maja briljirala iz fizike i matematike, a ljeto provodi radeći u tvornici slatkiša

[Najmaturantica] Suzana Pratljačić: ‘Sviđa mi se novi način provjeravanja gradiva na državnoj maturi’

[Najmaturant] Karlo Semenić: ‘Raduju me novi izazovi na fakultetu i što ću učiti samo ono što volim’

Najmaturant: Joško Bilandžić iz 5 predmeta ostvario rezultat 95 posto ili više

[Najmaturant] Svestrani Ilan Nestić na maturi imao 100 posto na ispitu Psihologije

[Najmaturant] Marijan ostvario 100 posto iz dva predmeta i otkrio tajnu svog uspjeha 

[Najmaturant] Triatlonac Denis Pleše ne može se ni sjetiti gdje je sve prvi pri upisu

Najmaturant Splićanin Krunoslav rasturio maturu pa upisao Matematiku na Sveučilištu u Engleskoj

[NAJMATURANTICA] Laura je ‘rasturila’ fiziku i postaje brucošica na FER-u

[Najmaturant] Iako je Marin najbolji u generaciji iz hrvatskog jezika, upisao je biologiju na PMF-u

[Najmaturantica] Ema je od ministra Šustara dobila čestitku nakon govora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap