Pretraga

Najvažniji datumi na maturi nakon provedbe ispita

A- A+

Ispitima više i niže razine talijanskog jezika sljedećeg ponedjeljka završava ljetni rok državne mature. Dio maturanata već je završio s ispitima te sad željno očekuju objavu rezultata. Međutim oni nezadovoljni razmišljaju u prigovorima. Stoga u nastavku pogledajte kada će biti objavljeni privremeni rezultati, konačna rang lista, do kad se možete žaliti i ostale bitne datume koji slijede nakon provedbe ispita.

Ljetni rok državne mature pred samim je krajem. Još se ispiti nisu proveli jedino i likovne umjetnosti i filozofije, što dio maturanata piše sutra, te viša i niža razina talijanskog jezika koje se održavaju u ponedjeljak 9. lipnja. Budući da je većina pristupnika ljetnom roku zavšila s polaganjem testova, već se uvelike razbijaju glave o privremenim i konačnim rang listama, kao i rokovima do kad se nezadovoljni mogu žaliti.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Najsmješniji komentari na ovogodišnjoj maturi

Stoga pogledajte koji su to važni datumi ljetnog roka državne mature nakon što okonča provedba ispita.

Prvi rezultati i rok za prigovore

Nakon što se 9. lipnja održe zadnji ispiti, na stručnim skupinama je zadatak da iste isprave, odrede pragove prolaznosti kao i broj bodova za više ocjene. S navedenim prema kalendaru mature trebali bi biti gotovi 7. srpnja kada će maturantima objaviti prve i neslužbene rezultate ljetnog roka.

Ako pristupnici budu imali kakvih prigovora nakon što dobiju uvid u svoj uspjeh na maturi, na raspolaganju imaju 48 sati, to jest do 9.srpnja mogu poslati svoju žalbu ili prigovor.

Izdvojeni članak

NCVVO pogodio s esejem: Maturanti nisu imali problema s hrvatskim

Kad ćete dobiti svjedodžbe

Nakon što iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja razmotre sve prigovore i razluče hoće li koji usvojiti, 14. srpnja će objaviti konačnu rang listu svih pristupnika ljetnom roku. Nakon navedenog dana više se neće uvažavati nikakve žalbe niti će biti moguće mijenjati redosljed na listama prioriteta.

Prije nego što presretni odete do fakulteta na kojem ste dobili svoje mjesto s namjerom da se upišete, morate 17. srpnja podići svjedodžbe. Iste se uručuju na lokacijama na kojima ste i polagali ispite.

Najvažniji datumi na maturi nakon provedbe ispita
Share via
Copy link
Powered by Social Snap