Pretraga

NCVVO bez ikakve obavijesti promijenio točan odgovor iz Matematike

A- A+

Kako se matura iz Matematike pisala u ponedjeljak, točna rješenja objavljena su danas. Međutim, naknadno je NCVVO, a bez ikakve obavijesti, promijenio dokument s točnim odgovorima na A razini, u kojemu je rješenje jednog zadatka izmijenjeno.

Screenshot

Izdvojeni članak

Objavljena točna rješenja trosatnog ispita iz Matematike: Doznajte kako ste napisali A razinu

Nakon što je NCVVO objavio točne odgovore više razine iz Matematike, oko rješenja zadatka 22.1., predomislili su se i bez obavijesti maturantima, promijenili dokument s točnim odgovorima, u kojemu je izmijenjeno rješenje spornog zadatka. 

Naime, zadatak je glasio ovako: 

– Koje vrijeme pokazuje sat u trenutku u kojemu vrijedi tvrdnja: Za pola sata će broj minuta koje nedostaju do 8:00 sati biti četiri puta veći od broja minuta koje su protekle od 7:00 sati?, upitani su maturanti. 

Kao točno rješenje, NCVVO je prvotno naveo 7 sati i 18 minuta. Međutim, vrlo brzo maturanti su reagirali, a dokument s ključem za odgovore na njihovoj je stranici izmijenjen. Tako u novome stoji kako je točan odgovor ipak 6 sati i 42 minute.

Ispitnu knjižicu sa zadacima možete vidjeti u nastavku, kao i izmijenjeni NCVVO-ov dokument s ključem za odgovore.

Državna matura 2016/2017_ Matematika A razina_ Zadaci by srednja.hr on Scribd

https://www.scribd.com/embeds/352439349/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-toRnkk9Fbp8ry2IrsMbq&show_recommendations=true

Državna matura 2016/2017_ Matematika_ A razina_ NOVI Ključ Za Odgovore by srednja.hr on Scribd

https://www.scribd.com/embeds/352456309/content?start_page=1&view_mode=scroll&access_key=key-r7i5G7yWv0DW7CMrPiys&show_recommendations=true

Share via
Copy link
Powered by Social Snap