Pretraga

NCVVO objavio kako se je bodovao ispit iz Matematike i koja su vam se rješenja priznala

A- A+

U ponedjeljak su izašli privremeni rezultati državne mature. Budući da traje rok za ulaganje prigovora na ocjenjivanje ispita, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je, kao i proteklih godina, kako se bodovao ispit iz Matematike.

matura matematika

Foto: srednja.hr

Ispit iz Matematike posljednji je kojeg su učenici polagali na ljetnom roku mature i posljednji iz kojeg su objavljeni rezultati. U ponedjeljak su objavljeni privremeni rezultati mature, nakon čega je u podne počeo teći rok za ulaganje prigovora. Na bodovanje ispita mature učenici se mogu žaliti do srijede, 13. srpnja u 12 sati, a detaljnije o tome kako uložiti prigovor pročitajte ovdje.

Kao i svake godine, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja uz testove i rješenja zadataka s mature obaju razina Matematike, objavio je još jedan dokument. Riječ je o dokumentu u kojem je prikazano na koji se način bodovao ispit iz Matematike, odnosno koja su sve rješenja priznata učenicima u zadacima produženog odgovora, što može biti poprilično korisno onima koji eventualno ulažu prigovor.

Izdvojeni članak
državna matura ocjena

Objavljeni pragovi prolaznosti za sve ispite državne mature u 2022. godini

Način na koji je bodovan ovogodišnji ispit mature iz Matematike možete vidjeti u dokumentima u nastavku, dok pragove za ovu godinu možete vidjeti na poveznici. Napomena: ako vam dokumenti nisu vidljivi, potrebno je osvježiti stranicu.

Matematika B razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [470.90 KB]

Matematika A razina

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [625.16 KB]

Tri stvari koje maturanti moraju znati nakon objave privremenih rezultata pogledajte u našem TikTok videu:

@srednja_hr Kakvi su vas rezultati dočekali? Sve pragove ovogodišnje mature možete pronaći na 👉🏻 #srednjahr #srednja #matura #maturanti #foryoupage #fyp ♬ OH MY – Camino 84

matura matematika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap