Pretraga

NCVVO objavio rješenja ispita mature iz Likovnog i Talijanskog: Pogledajte što vam je točno

A- A+

Proteklog utorka na rasporedu ljetnog roka državne mature bili su ispiti Likovne umjetnosti i Talijanskog jezika (obavezni). Likovni su na ovome roku prijavila oko 1.093 kandidata, višu i osnovnu razinu Talijanskog ukupno 196 kandidata. Rješenja tih ispita već su poznata.

Foto: srednja.hr

Točno dva dana otkako su se polagali, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je točna rješenja ispita mature iz Likovne umjetnosti te Talijanskog jezika.

Izdvojeni članak

Burne reakcije nakon mature iz Likovnog: Markeri koje dijeli NCVVO su užasni, ispit nam je neuredan

Podsjetimo, burne reakcije nakon Likovne umjetnosti izazvale su poteškoće s markerima koje je NCVVO dodijelio pristupnicima. Naime, osim kemijski olovaka markeri su im podijeljeni radi sprječavanja slučajeva varanja uz pomoć elektroničkih uređaja. Pristupnici su uz ispitne materijale dobili alkoholne markere koji, ispostavilo se, nisu baš najprikladniji za pisanje po papiru pa su se preslikavali na preostale ispitne listove. Osim te tehničke poteškoće, pristupnici na Likovnom nisu imali prevelike poteškoće – nešto kompliciranijim okarakterizirali su jedino esejski zadatak u kojemu je bilo potrebno analizirati skulpturu ‘Matoš na klupi’.

Svi zadaci i točni odgovori ispita iz Likovnog nalaze se na ovoj poveznici, iz Talijanskog na višoj razini ovdje, a iz Talijanskog na osnovnoj na ovom linku.

_________________________________________________________________________
Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.
NCVVO objavio rješenja ispita mature iz Likovnog i Talijanskog: Pogledajte što vam je točno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap