Pretraga

NCVVO objavio točna rješenja iz Geografije: Provjerite kako ste riješili ovaj ispit

A- A+

Manje od minute i pol po zadatku imali su maturanti koji su ove godine pisali Geografiju. Ovaj je predmet u ponedjeljak pisalo oko 350 pristupnika, a ispiti i točna rješenja već su objavljeni.

Foto: Pixabay

Oko težine ispita iz Geografije maturanti su bili podvojena mišljenja. Nekolicina njih istaknula je kako im 120 minuta za rješavanje 92 zadatka nije bilo dovoljno, ali taj problem nije mučio našeg sugovornika Filipa.

Izdvojeni članak

Stigla rješenja ispita mature iz Sociologije: Evo kako ste trebali odgovarati na pitanja

– Ispit je težak, ali nisan ga pisa jer mi treba za faks nego jer volin geografiju, a i da ne dođen ka’ ebete (idiot, op.a.) na ispite iz obaveznih predmeta. Očekujem jedinicu. Bilo je par zadataka za računanje gustoće naseljenosti, slanost mora… Najteži su bili zadaci s kratkim odgovorom di su tražili imena nekih manjih industrijskih gradova i zona u Kini te da ih označimo na karti i sl. Nisan učia skoro pa ništa, samo san prolista prošlogodišnje mature. Ima san i viška vremena za riješit, ispričao nam je nakon ispita Filip, učenik Srednje strukovne škole ‘Blaž Jurjev Trogiranin’.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja već je objavio rješenja ispita iz Geografije, kao i zadatke koji su se našli na testu, a vidjeti ih možete u dokumentu u nastavku. Inače, danas su objavljena i rješenja drugog ispita koji se pisao u ponedjeljak, Sociologije, a vidjeti ih možete na ovoj poveznici.

*napomena: ako vam dokument nije vidljiv, potrebno je osvježiti stranicu ili kliknuti ovdje.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [15.11 MB]

 ____________________________________________________
Sve najnovije informacije o državnoj maturi pratite na našoj Facebook stranici Maturanti 2019. i u grupi Državna matura. Isto tako, možete nas pratiti i na našem Instagram profilu @drzavna.matura. Više tekstova o maturi 2019. čitajte u tekstovima na ovoj poveznici, a vaš kalkulator bodova za maturu isprobajte ovdje.