Pretraga

NCVVO otvorio grupu za maturante na popularnoj aplikaciji za dopisivanje

A- A+

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja pokrenuo je posebnu grupu na Viberu za maturante. Kako kažu iz NCVVO-a, ova Viber zajednica i chatbot ‘Centra mature’ omogućuju svim sudionicima državne mature brz i jednostavan pristup informacijama te postavljanje pitanja koja će im pomoći u boljoj organizaciji pripreme ispita, razumijevanju vrednovanja i ostvarivanju dobrih rezultata na državnoj maturi.

foto: pixabay

Iz Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) danas su priopćili kako je digitalna platforma ‘Centar mature’ proširila aktivnosti i na popularnu komunikacijsku platformu Viber.

Namijenjena maturantima, nastavnicima i roditeljima

Grupa koja je pokrenuta na ovoj platformi trebala bi pristupnicima, nastavnicima, roditeljima i svim ostalim zainteresiranim sudionicima, omogućiti lakši prolazak svih relevantnih informacija o državnoj maturi na jednom mjestu.

– Promišljajući o načinu na koji možemo dodatno olakšati pripreme za državnu maturu, razvila se ideja o dijeljenju informacija i komunikaciji na što intuitivniji, brži, pristupačniji i mlađim generacijama prirodniji način. Zbog toga smo odlučili iskoristiti sve prednosti moderne tehnologije i komunikacijske platforme Viber koja je svima dobro poznata, a u isto vrijeme besplatna, lako dostupna i jednostavna za korištenje, istaknula je ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić.

 

Mogu se slati privatne poruke na koje će odgovarati stručnjaci

Katavić ističe i kako smo u posljednje vrijeme ‘suočeni s mnoštvom izazova koji zahtijevaju domišljata i kreativna rješenja, a iskustva iz pripreme i provedbe prošlogodišnje državne mature dokazala su da je moć prilagodbe rada u novim i neočekivanim okolnostima ključ daljnjeg razvoja i napretka’.

– Vodeći se tom mišlju te prvenstveno potrebama učenika, vjerujemo da će im ovaj dodatni komunikacijski kanal uvelike olakšati pronalazak potrebnih informacija te još jednom potvrditi spremnost Centra da svoje višegodišnje znanje i iskustvo stavi na raspolaganje onima kojima je najpotrebnije, smatra Katavić koja je i snimila videoporuku maturantima dostupnu u Viber grupi.

Iz NCVVO-a kažu kako je članovima grupe dostupna i mogućnost slanja privatne poruke te brza povratna informacija brojnih stručnjaka Centra iz različitih područja. Istodobno, chatbot na pregledan način pruža odgovore na najčešća pitanja vezana za prijavu i odjavu ispita, rokove, ispitne materijale, epidemiološke mjere i druge važne teme.

Svi sudionici ovogodišnje državne mature koji još nisu imali prilike komunicirati unutar zajednice ili koristiti chatbot za lakši i jednostavniji pronalazak traženih informacija mogu se priključiti ‘Centru mature’ na Viberu putem ovog linka.

NCVVO otvorio grupu za maturante na popularnoj aplikaciji za dopisivanje
Share via
Copy link
Powered by Social Snap